ПФК «Севастополь»: упевнений у своїх силах новачок

ПФК «Севастополь»: упевнений у своїх силах новачок

Історія ПФК «Севастополь» бере свій початок у 2002 році, коли президентом клубу та його головним спонсором став Олександр Красильников. Відразу ж після створення ПФК «Севастополь» був зарахований до другої ліги чемпіонату України. У групі «Б» кримчани виступали аж до 2007-го року, коли за підсумками сезону підвищилися у класі.

Дебютний сезон у першій лізі вийшов для севастопольців складним – команда посіла 15-е місце в підсумковій таблиці, лише на чотири очки віддалившись від зони вильоту. Керівництвом і футболістами були зроблені відповідні висновки зі свого виступу. Наступного року ПФК «Севастополь» посів четверте місце, а попередній сезон завершив на вершині і, як наслідок, вийшов до Прем’єр-ліги!

Звичайно, за часів проведення чемпіонату України шляхи «Севастополя» і «Динамо» не перетиналися. А ось із другою динамівською командою за три сезони кримчани награлися вдосталь, провівши шість матчів. Три перемоги на свій рахунок записало «Динамо-2» і тричі успіх святкував «Севастополь», різниця м’ячів – 6:9 на користь кримчан.

В елітному дивізіоні «Севастополь» стартував доволі вдало. Після стартових трьох турів підопічні Сергія Шевченка не пропустили жодного м’яча – єдині серед 16-ти учасників Прем’єр-ліги! Утім, в атаці кримчани також не особливо досягли успіху, забивши лише один м’яч (відзначився Ігор Худоб’як). Здобувши одну перемогу і двічі зігравши внічию, «Севастополь» із п’ятьма очками в активі займає шосте місце в турнірній таблиці.

Примітно, що домашні матчі в першій частині нинішнього сезону новачок елітного дивізіону вимушений проводити не в Севастополі, а в столиці Криму – Сімферополі, на РСК «Локомотив». Річ у тому, що домашній стадіон клубу, СОК «Севморзавод», не відповідає вимогам Прем’єр-ліги, тому мешканці Севастополя залишаться без футболу мінімум на найближчі кілька місяців.

Наступним же випробуванням для новачка елітного дивізіону стане матч проти «Динамо», який і продемонструє готовність команди до виступу серед найсильніших команд України.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер