Пилип РЕПЕТИЛО: «Для адміністратора немає різниці, офіційний матч чи товариський»

Пилип РЕПЕТИЛО: «Для адміністратора немає різниці, офіційний матч чи товариський»

- Які обов’язки адміністратора, так званого кіт-менеджера, на тренувальному зборі?

- Усі питання, які пов’язані з тренувальним та ігровим інвентарем, перебувають у нашій компетенції. Перед кожним тренуванням тренер розповідає, яким буде заняття, після чого ми заздалегідь їдемо до тренувального центру й розставляємо чи допомагаємо тренерам із фізпідготовки розставляти стійки, фішки, бар’єри тощо.

- Підготовка до товариського матчу чимось відрізняється від офіційного?

- Для нас немає різниці, офіційний матч чи товариський. Ми приїжджаємо на стадіон за дві години до прибуття команди, привозимо із собою та розкладаємо в роздягальні два комплекти форми – в одному футболісти грають перший тайм, у перерві можуть переодягнутися в чистий. Також беремо із собою 20 ігрових м’ячів, манішки, стійки, фішки – загалом, усе, що потрібно для власне гри та розминки перед нею.

- Перед офіційними матчами проходять наради за участю арбітрів та представників команд, на яких у тому числі затверджуються кольори форми. Як підтримуєте зв'язок із командами-суперницями на тренувальних зборах, щоб не було накладок?

- Зв’язок підтримуємо переважно через організатора зборів, який зв’язується із представником команди, після чого повідомляє нам колір форми, у якому буде грати суперник.

- Футболісти після матчу можуть обмінюватися футболками із суперниками?

- У товариських матчах подібна практика відсутня. А от у офіційних поєдинках футболісти можуть мінятися футболками з ким завгодно – ніхто їм не забороняє.

- Гравець заходить до роздягальні перед матчем – які його подальші дії?

- На той момент для них уже все підготовлене – вони лише переодягаються, розтираються та готуються до гри.

- Чи є певні особливості у футболістів – можливо, комусь потрібно три пари гетр або шорти більшого розміру?

- Так, є індивідуальні побажання – навіть враховуємо товщину шкарпеток, які хочуть одягнути футболісти. Хтось обрізає гетри, хтось не робить цього… Але, загалом, екіпірування має бути для всієї команди однаковим – як на розминці, так і виходячи на поле перед грою.

- Як підбираються номери для футболістів, під якими вони грають у товариських матчах на тренувальних зборах?

- Перед виїздом на збори ми обговорюємо це питання окремо з кожним гравцем, в тому числі з молодими, й усі футболісти мають закріплений за ними номер.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер