Пішов із життя Михайло Коман

Пішов із життя Михайло Коман

Перестало битися серце улюбленця київських уболівальників, людини, чиє життя нерозривно було пов'язане з «Динамо».

У далекому 1949 році Михайло Коман перейшов до нашої команди з ужгородського «Спартака», і з того часу багато десятиліть служив «Динамо» спочатку в якості гравця, потім тренера та начальника команди. У складі «Динамо» за десять років виступів легендарний нападник провів 172 матчі, забивши 62 м'ячі. На всі часи увійде до історії знаменитий удар Комана у фінальному матчі Кубка СРСР 1954 року у ворота єреванського «Спартака». Саме він приніс перший для «Динамо» всесоюзний трофей, який поклав початок іншим славним перемогам. Тричі Михайло Коман входив до числа 33 найкращих футболістів СРСР.

Завершивши ігрову кар'єру, Михайло Коман залишився служити своєму улюбленому клубу. За наступні п'ять десятиліть обіймав відповідальні посади у тренерському штабі першої команди, начальника команди, директора дитячо-юнацької школи. У тому, що незабаром «Динамо» стало лідером футболу СРСР та України, увійшло до числа найкращих клубів Європи – величезна заслуга Михайла Комана. Скрізь, де працювала ця чудова людина, колеги та підлеглі відзначали високий професіоналізм, бажання та вміння всього себе віддавати улюбленій справі. Все його життя було пов'язане виключно з футболом. Ця гра була для нього всім.

Будучи справжньою легендою ще за життя, Михайло Коман уособлював приклад скромності, благородства та доброти. Він умів бути корисним суспільству загалом та конкретній людині, яка потребувала його допомоги або поради. За це його ще більше любили та поважали. За незмінне почуття гумору, яке піднімало настрій у важку хвилину, за невичерпний оптимізм та щиру відкриту душу.

Болем переповнені мої почуття. Світла пам'ять про Михайла Комана, прекрасного сім'янина, чудового друга та колеги, який присвятив все своє життя київському «Динамо», назавжди залишиться в наших серцях.

Ми, динамівці, разом із усіма, хто знав та цінував Михайла Михайловича, глибоко сумуємо з приводу тяжкої втрати, висловлюємо співчуття близьким та рідним покійного, поділяємо їхнє непоправне горе.

Президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер