УПЛ. «Динамо» – «Зоря» – 5:0. Звіт про матч (+ФОТО, ВІДЕО)

УПЛ. «Динамо» – «Зоря» – 5:0. Звіт про матч (+ФОТО, ВІДЕО)

«Біло-сині» підійшли до поєдинку в хорошому настрої після успішного подолання стадії 1/16 фіналу Ліги Європи, на якій підопічні Олександра Хацкевича переграли грецький «Олімпіакос». Зігравши два поєдинки, динамівці увійшли в ігровий ритм, тоді як луганчани лише вночі напередодні звітного матчу повернулися з Туреччини, де проводили навчально-тренувальний збір.

Про те, наскільки підопічні Юрія Вернидуба є незручним суперником для «Динамо», нагадувати зайве. Достатньо сказати, що в нинішньому сезоні наша команда вже втратила очки в поєдинку з луганчанами – у першому колі в Запоріжжі була зафіксована результативна нічия 1:1 (голи забивали Громов у господарів та Сидорчук у киян).

Порівняно з переможним матчем проти «Олімпіакоса», який пройшов минулого четверга, тренерський штаб «Динамо» зробив лише одну заміну, та й вона була вимушеною – замість Шепелєва, який відбував дискваліфікацію за перебір попереджень, із перших хвилин на поле вийшов капітан нашої команди Сидорчук.

Динамівці, як зазвичай відбувається на домашніх для киян матчах, із перших хвилин заволоділи ініціативою. Щоправда, тривалий час створити щось небезпечне біля воріт гостей «біло-синім» не вдавалося. Згадуються хіба що удари Вербича з гострого кута та Соля, коли нападник головою замикав навіс Кендзьори, – в обох випадках м’яч пролетів повз ворота. А от луганчани мали кілька нагод, аби покарати «біло-синіх» за обрізки на власній половині поля, але до ударів по воротах справа, на щастя, не доходила.

Якщо перші півгодини гри жодна з команд не може записати собі до активу, то хвилини до завершення першого тайму динамівці провели просто блискавично. Спочатку Циганков розібрався з опонентами на правому фланзі та викотив м’яча, немов на блюдці, для Шапаренко, й останньому залишалося лише поцілити в порожні ворота, згодом блискучий рейд із лівого флангу вдався Вербичу – Беньямін не побоявся піти на трьох захисників, проскочив їх та пробив точно в дальній кут, і, нарешті, перед самою перервою Шапаренко замкнув блискучий навіс Вербича з лівого флангу, оформивши свій перший дубль у чемпіонаті України.

Побиття «Зорі» продовжилося після поновлення гри. На 53-й хвилині після подачі з правого флангу захисники гостей не змогли далеко вибити м’яча, його підхопив Вербич, підробив та точно пробив у кут воріт. Більш ніж упевнений рахунок на користь «біло-синіх» фактично деморалізував гравців «Зорі». Ледь не єдиний момент, який вдалося створити підопічним Юрія Вернидуба до завершення гри, – це удар-простріл Кочергіна з лівого флангу, коли м’яч прокотився вздовж лінії воріт.

А от динамівці, навпаки, зупинятися не збиралися й добили суперника на 73-й хвилині. Зробив це Фран Соль, відгукнувшись на подачу Кендзьори з правого флангу та пробивши головою, перебуваючи в оточенні трьох захисників, – м’яч підскочив перед голкіпером та влетів у кут. Іспанець забиває в другому матчі поспіль, і це не може не радувати.

Не особливо хвилюючись за результат, Олександр Хацкевич випустив на заміну трьох молодих футболістів – Цитаїшвілі, Алібекова та Русина. Хлопці старалися, отримавши такий необхідний досвід виступів на найвищому рівні, та посприяли впевненій «сухій» перемозі «Динамо».

5:0 – переконлива перемога «біло-синіх» над непростим суперником та впевнений старт у весняній стадії чемпіонату України, який дозволяє з оптимізмом очікувати наступних протистоянь на вітчизняній та європейській аренах.

Прем’єр-ліга, 19-й тур

25 лютого 2019 року. Київ, НСК «Олімпійський», 12 764 глядачі.

«Динамо» – «Зоря» – 5:0 (3:0).

«Динамо»: 71. Бойко, 94. Кендзьора, 26. Бурда, 30. Шабанов, 16. Миколенко, 5. Сидорчук (к), 29. Буяльський (46. Алібеков, 76), 15. Циганков (40. Цитаїшвілі, 70), 10. Шапаренко, 7. Вербич, 9. Соль (43. Русин, 79).

«Зоря»: 73. Феліпе, 98. Чеберко, 15. Вернидуб, 3. Литвин, 77. Чайковський, 20. Караваєв, 96. Сілас (99. Арвеладзе, 46), 10. Хомченовський, 19. Луньов (22. Кабаєв, 46), 7. Кочергін (90. Леонардо, 73), 11. Будківський.

Голи: Шапаренко (34, 45), Вербич (37), Соль (73).

Попереджені: Шапаренко (39), Вербич (82), Сидорчук (83), Шабанов (90+2) – Луньов (31), Кабаєв (76), Литвин (90).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер