Плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів. «Динамо» – «Борусія». Прев’ю

Плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів. «Динамо» – «Борусія». Прев’ю

«Динамо»: довести справу до логічного кінця

Те, на що вболівальники «Динамо» чекали довгих два роки, близьке до звершення сьогодні ввечері. Свідками виходу «Динамо» до групової стадії Ліги чемпіонів можуть стати майже сімдесят тисяч уболівальників, що придбали квитки на гру з «Борусією». На НСК «Олімпійський» очікується аншлаг. Поки розкуповувалися останні квитки, динамівці за закритими дверима з максимальною відповідальністю готувалися до матчу на клубній базі в Кончі-Заспі.

Традиційно перед «Динамо» на сезон ставляться два завдання: на внутрішній арені перемогти в чемпіонаті та Кубку України, на європейській – вийти до групи Ліги чемпіонів. Якщо в попередні два сезони жодну з них вирішити не вдалося, сьогоднішнім успіхом кияни можуть уже зробити крок уперед. Лише цей факт говорить про важливість зустрічі з «Борусією». Навряд чи в ній буде місце для експериментів зі складом, пошуку нових варіацій. Зіграти максимально чітко й обережно, максимум надійності в захисті, зведення до мінімуму можливих ризиків. У першій зустрічі «Борусія» завдала 18 ударів по воротах Максима Коваля, добре, що лише один із них досяг мети. У Києві німцям навряд чи буде дозволено в атаці щось подібне.

З іншого боку, віддавши «Борусії» ініціативу, динамівці отримають можливості для контратак, у виконанні яких досягає успіху пара Ідейє-Ярмоленко. Прикладом є гол Андрія на «Борусія-парк», що буквально нокаутував господарів та створив гарну передумову гостям для підсумкового успіху. Суботній матч проти «Чорноморця» футболіст пропустив через ангіну, але до сьогоднішньої зустрічі має підійти в повній готовності.

Довгоочікуваним виявився сьогоднішній день для Євгена Хачеріді. Вилучення у грудневій зустрічі проти «Маккабі» з Тель-Авіва залишило захисника поза грою на три єврокубкових матчі в нинішньому сезоні. Хоча «Динамо» в них перемогло й без Хачеріді, висока ймовірність його повернення до складу. Швидкість та бійцівські якості гравця дуже важливі в поєдинку із розсердженими німцями. Не виключено, у складі Євген вийде замість Тараса Михалика, в якого ушкоджена литкового м'яза.

«Борусія»: двадцять хвилин Ліги чемпіонів

Команди Люсьєна Фавра вистачило на двадцять хвилин першої зустрічі з «Динамо». У цей період «Борусія» демонструвала футбол рівня Ліги чемпіонів, чим ледь не поставила в безвихідь динамівців. Що сталося з німцями після середини першого тайму – предмет розгляду для головного тренера. Видно, що футболісти, які провели до цього лише один офіційний матч, виявилися не готовими протистояти більш мобільним та зіграним киянам.

У паузі між іграми з «Динамо» «Борусія» з перемоги 2:0 над «Хоффенхаймом» стартувала в чемпіонаті Німеччини. Забитими м'ячами відзначилися Майк Ганке та Хуан Аранго. На півзахисника з Венесуели динамівці мають звернути особливу увагу. Через нього ведеться більшість атак, за відсутності колишнього ватажка середини поля Марко Ройса саме Аранго пророкують роль лідера колективу.

Навряд чи Люсьєн Фавр буде кардинально змінювати склад. Із головних проблем – мікротравма основного воротаря тер Штегена, участь якого в сьогоднішній зустрічі під питанням.

Перша зустріч команд: впевнена перевага в Менхенгладбасі

У дебюті матчу свіжішими виглядали господарі, вони й м'яча контролювали, й пробивали по воротах із різних дистанцій, і рахунок доволі швидко відкрили. Аранго блискуче перевів м'яча з правого флангу на лівий кут штрафного майданчика, Ринг у непростій ситуації прийняв м'яча, обіграв Данило Сильву й влучним ударом спрямував м'яча до кута воріт.

Незважаючи на пропущений м'яч, футболісти «Динамо» не відразу перехопили ініціативу. Менхенгладбахці продовжували господарювати на половині поля нашої команди, раз по раз навішуючи до штрафного майданчика й випробовуючи щастя ударами здалеку – добре, що м'яч летів повз ворота. «Розбудив» «Динамо» дальній постріл Гармаша, із яким не без труднощів впорався тер Штеген. А вже в наступній атаці й воротар не допоміг: Михалик зіграв на підборі після того, як захисники вибили м'яча за межі штрафного майданчика, й сильно пробив у напрямку воріт – м'яч після рикошету встромився під поперечину! У другому таймі автоголом відзначився нападник де Йонг, який зрізав м'яча у ворота після подачі Велозу.

Звітний поєдинок став для «Динамо» 300-м в єврокубках. Удвічі приємно, що ювілей вдалося відзначити настільки важливою перемогою.

Ліга чемпіонів УЄФА, раунд плей-офф, перший матч

21 серпня 2012, Менхенгладбах, стадіон «Борусія-Парк», 46 000 глядачів.

«Борусія» (Менхенгладбах) – «Динамо» – 1:3 (1:2)

«Борусія»: тер Штеген, Янтшке, Штранцль, Домінгес, Дамс, Ринг (Германн, 69), Нордтвейт (Чигерчі, 74), Аранго, Джака, де Йонг, Де Камарго (Ганке, 69).

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Михалик, Бетао, Тайво, Велозу, Гармаш, Ярмоленко, Кранчар (Вукоєвич, 65), Нінкович (Раффаель, 78), Ідейє (Мехмеді, 90+2).

Голи: Ринг (13) – Михалик (28, дальній удар), Ярмоленко (36, гольовий пас Гармаш), де Йонг (81, автогол).

Дмитро Шаповал

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер