За чемпіонським графіком

За чемпіонським графіком

Результати зустрічей першої і останньої команд чемпіонату неважко спрогнозувати. Переважно такі поєдинки проходять за повної переваги лідера і закінчується якщо не розгромною, то переконливою перемогою фаворита. Напередодні зустрічі з “Зіркою” динамівські вболівальники іронічно шуткували: скільки покладуть у ворота Стойки наші голеадори? Жарти жартами, а кияни, маючи за плечами гіркий досвід втрат очок з аутсайдерами, зі стартовим свистком пішли на штурм воріт кіровоградців.

У складі гостей на поле майже після піврічної перерви вийшов Сергій Федоров. Ветеран посів звичне місце переднього оборонця і разом з Яценко надійно тримав центр захисту впродовж всього матчу. У парі з Верпаковскісом, місце якого у стартовому складі вже стало звичним, вийшов Клебер. Насолодитися майстерністю бразильця кіровоградські глядачі так і не зуміли, адже на двадцять шостій хвилині нападник після зіткнення залишив поле. Замість нього вийшов Корниленко, що значно додало гостроти атакуючим побудовам команди Михайличенко – на “розбитому” полі таранного типа білорус почував себе значно краще, ніж віртуозний латиноамериканець.

Вже у першому таймі гості мали відзначатися принаймні тричі. Ринкон поцілив у поперечину, з кількох метрів у ворота не влучив Верпаковскіс, Клебер не реалізовує вихід сам на сам... По перерві домінування гостей стало ще більш відчутним. Зосередивши значні сили на опіці Мариса, оборонці господарів кілька разів надавали Корниленкові чудові нагоди відкрити рахунок. За перші десять хвилин другого тайму білорус чотири рази цілив у ворота Стойки, який цього вечора піймав справжній кураж.

В одній з атак динамівців Верпаковскіс вийшов сам на сам з воротарем, обвів його, але в останній момент був зупинений Стойко. До позначки підійшов Лєко, дотепно пробив по центру воріт і... зазнав фіаско. Голкіпер відбив м”яч, а Ринкон, граючи на добивання, примудрився пробити вище порожніх воріт. Розуміючи, що перемогу з такою реалізацією моментів можна і не побачити, кияни більш обережно почали поводитися на завершальній стадії. Дуже активно впродовж всього поєдинку грав Гіоане. У першому таймі Тібі разом з Пеєвим відповідали за правий фланг, а після заміни Белькевича почав виконувати функції плеймейкера.

На 62-й хвилині Верпаковскіс в чергове змарнував вихід сам на сам з голкіпером, а вже у наступній атаці м’яч, все ж таки, пересік лінію воріт господарів – після пасу Белькевича Гіоане головою з кількох метрів приніс своїй команді бажану перемогу. Заключні півгодини матчу підопічні Михайличенко володіли ініціативою і довели справу до логічного підсумку.

У кінцівці гри відбулись дві цікаві події – у біло-блакитній футболці дебютував литовський півоборонець Едгарас Чеснаускіс і вперше навесні на поле вийшов оборонець Юрій Дмитрулін. Залишається побажати динамівському ветерану та новачку чим скоріше набрати оптимальної форми і допомогти партнерам на фінішній прямій чемпіонату.

Перемігши “Зірку”, кияни зберегли відрив у шість очок від “Шахтаря” і майже повним складом розлетілися захищати кольори національних збірних. Наступну календарну гру “Динамо” проведе 2 травня на домашній арені проти львівських “Карпат”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер