По дорозі в Мадрид обіграли “Волинь”

По дорозі в Мадрид обіграли “Волинь”

Марними виявились сподівання луцьких вболівальників побачити на власні очі найсильніший склад учасника лігочемпіонівских перегонів. Наставник киян Йожеф Сабо неодноразово висловлював незадоволення чільним графіком календаря, згідно з яким його підопічним доводиться грати по три матчі на тиждень. Зі стартового складу киян неважко було побачити, що більшість лідерів колективу залишилось у столиці відновлюватись після матчів у збірних (Шовковський, Гусєв, Шацьких, Гавранчич). Разом з Клебером, Діого Ринконом, Гіоане, Юссуфом, Родольфо та Каддурі, яких Сабо приберіг на матч з "Реалом", набирається ще один повноцінний склад.

Замість вищезгаданих виконавців у стартовому складі з'явились новачки та ветерани, які через різні причини виступають переважно за дубль та другу команду. Наприклад, Олександр Яценко. Востаннє за першу команду оборонець виходив у травні, після чого був відправлений набиратися досвіду до "Динамо-2". Забігаючи наперед, варто відзначити в цілому надійну гру Олександра, тактичні помилки якого у виборі позиції перекривалися величезним бажанням довести небезпідставність довіри тренера. Також у старті "Динамо" вийшли Бідненко та Корниленко. На лаві запасних залишились зовсім юні та невідомі широкому загалу Нінкович, Романчук та Кругляк. До речі, останній небезпідставно привернув на себе увагу Сабо. У контрольному матчі з "Борисфеном" вихованець динамівської школи вийшов разом з гравцями першої команди і тричі змусив капітулювати суперника.

Проблеми іншого гатунку довелося вирішувати Віталію Кварцяному. Склад його підопічних на гру не важко передбачити - вибір кваліфікованих виконавців вкрай обмежений. До того ж з перших хвилин не пішла гра у щойно прибувшого з табору збірної Молдови Бориса Чеботарі. Замість нього наприкінці першої половини зустріч на поле вийшов Гащин.

Кубковий регламент, згідно якому за стадії 1/4 фіналу команди грають по два матчі, давав право динамівцям ризикувати. Гості з перших хвилин віддати територіальну ініціативу господарям, які шукали щастя переважно ударами здалеку. Динамівці відповіли кількома швидкими контратаками, якими диригував одужавший капітан Белькевич. Цікаво було спостерігати за дуелями оборонця Омоко та форварда Верпаковськиса. Колишній динамівець на голову вищий на латиша, але у швидкості значно поступається опонентові. Цей козир Мариса і став вирішальним у звітному поєдинку.

За три хвилини волиняни спромоглися прогавити два контрвипади, за що неминуче були покарані. На 43-й хвилині Верпаковськис головою замкнув фланговий навіс Пеєва, а трохи згодом Корниленко виграв боротьбу в центральному колі та скинув м'яча на хід Марису. Нападник на швидкості обійшов статичного Тришовича, а увійшовши у штрафну холоднокровно пробив повз Нікітенка.

По перерві малюнок гри не змінився. Киян перевага у два м'ячі цілком задовільняла, тож заміни Йожефа Сабо були цілком прогнозовані. Керманич сподівався зусиллями технічного Черната та чіпкого Лєко перевести гру до центра поля, налагодити комбінаційні дії. Нетривалими періодами це киянам вдавалося, а неозброєним оком було видно, що гравці напередодні лігочемпіонівських поєдинків просто бережуть ноги. Підставою для цього стала жорстка гра луцьких футболістів, які за браком майстерності і небажанням поступатися почали відверто "косити" киян. Цілком логічно виглядали претензії Сабо до колеги Кварцяного зупинити свавілля футболістів у біло-червоних футболках.

На 80-й хвилині Джудович пішов у підкат ззаду на Верпаковськиса, за що одержав справедливе попередження (друге для нього) і був вилучений з поля. На щастя, серйозного ушкодження Марис не зазнав. А через хвилину кількість гравців в обох командах зрівнялась. Лєко вкотре сфолив, а рефері поєдинку Годулян, під тиском футболістів та глядачів, показав хорвату "жовту", яка також виявилась для нього другою.

За останні хвилини поєдинку команди створили голевих моментів більше, ніж за весь другий тайм. Третій м'яч мав забивати Верпаковськис. Він обійшов Омоко, але вихід сам на сам з Нікітенко не реалізував. У зворотній атаці господарям пощастило більше. Поки динамівські оборонці розбирали опонентів, швидкий Крунич підхопив м'яч на лінії штрафного майданчика, вийшов на побачення з Ревою і потужно пробив повз голкіпера.

Незважаючи на поразку, кількатисячний натовп вболівальників оплесками проводжав улюбленців з поля - у поєдинку з чемпіонами вони показали максимум, на що були здатні цього вечора. А динамівців у вівторок очікує випробування Королівським "Реалом" у іншому Кубку. Цього разу - європейському.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер