Перемога – це добре!

Перемога – це добре!

- Турнір із хорошими учасниками. Ми лише прилетіли зі зборів. Перша група почала роботу 16 червня, друга – 19-го, третя – 21-го, четверта група розпочне 28 червня, а п'ята – 5-го липня. Загалом, коли готувати команду – незрозуміло. Але цікаво! Видно, чим складніше, тим краще. Гадаю, що у Валерія Карпіна така ж ситуація. Нічого не поробиш. Збірники були задіяні у своїх національних командах, а турнір грати потрібно.

Нам важко. Вчора, 26 червня, в Австрії було 12 градусів, а в Москві – 35! Такий перепад температур, не встигли акліматизуватися. Але тут нічого не поробиш. А перемога... Це добре, але я розглядаю її з іншої точки зору. Думаю, з ким нам починати чемпіонат, як проходить підготовка, хтось краще, а хтось – гірше. Наприкінці матчу мої футболісти казали, що вже просто не варить голова. Але це звична річ.

А те, що будуть казати, що «Динамо» переграло «Спартак» чи «Спартак» переміг «Динамо»... Ви знаєте, вже минули ті часи, змінилися футболісти. Напевно, народ прийшов по старій пам'яті. Я, наприклад, того дербі в даному протистоянні не розглядаю. Тому сварити «Спартак» зараз... Зрозуміло, програв би я – краще додому не повертатися (сміється). Все нормально, йде підготовка до сезону. Люди вперед біжать, а от до оборони їх потрібно тягнути трактором. Уперед завжди якось веселіше, а на захист... Багато простору виникало. Для когось після десятьох днів підготовки, а для когось після сімох, вважаю це нормальним.

- Коли ви були тренером ФК «Москва», стадіон, на якому ви грали зі «Спартаком», близько року був вашою домашньою ареною. Ностальгія була?

- Коли мене показували на прес-конференціях, Блохін то вічно лаявся, то ще щось. Все було погано. А коли створили команду, то Блохін став непотрібним. Прийшла інша людина на хороше місце. Ностальгія є. Тим паче працював із хорошими людьми, шикарним персоналом... Все було й це не забувається. Це наша футбольна життя.

- А ви чули, що цей стадіон, з якихось політичних та комерційних міркувань, можуть знести?

- І в Росії, і в Україні все зноситься з комерційних міркувань. Тільки я думаю, що майбутній чемпіонат світу вам дасть хороший поштовх. Нам його дало Євро-2012. Які стадіони ми побудували, чи не так? Хоч дороги привели до ладу, є кілька хороших готелів. Проведете Олімпіаду, потім ще чемпіонат світу... Все буде гаразд.

- Чи правда, що команда не знає, які преміальні призначені за турнір?

- Уявлення не маю, які саме.

- Погоджуєтеся з думкою тренера «Спартака», який визнав Євгена Хачеріді найкращим футболістом зустрічі у складі «Динамо»?

- Обома руками «за»!

 © www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер