Перемога на характері

Перемога на характері

У порівнянні з матчем Ліги Європи проти «Туна», який відбувся в четвер, у стартовому складі «Динамо» сталося дві зміни. Повернувся до складу Сергій Сидорчук, який змінив на позиції опорного півзахисника Лукмана Аруну. Окрім того, з перших хвилин грав Олег Гусєв, який залишив на лавці для запасних Джермейна Ленса.

Ігрові аспекти

З перших хвилин динамівці активно використовували пресинг. І вже на четвертій хвилині зустрічі біля воріт «Іллічівця» виник перший небезпечний момент. Сидорчук «вигриз» м'яча на правому фланзі та прострілив до центру штрафного майданчика маріупольців. Мбокані вже випереджав захисника, але на виході зіграв Худжамов, кулаками в стрибку вибивши м'яч прямо на Беланду. Юнес із лінії штрафного майданчика цілив у дев'ятку, але м'яч після його удару поцілив у стійку...

Неодноразово підопічні Олега Блохіна загрожували воротам «Іллічівця» після стандартів. Кілька кутових та штрафних виконав Беланда, переважно в напрямку на Мбокані, який активно вступав у боротьбу, намагаючись скинути м'яча на партнерів, але центр захисту маріупольців діяв надійно.

Переважно атаки «Динамо» будувалися через правий фланг, де Ярмоленко та Данило Сильва перегравали Путівцева та Шевчука, які зупиняли динамівців інколи лише ціною порушень правил. Також на правий фланг активно зміщувався Беланда, через якого велася більшість атак команди.

Гості повністю віддали ініціативу й у першій половині тайму м'яч тримався переважно між центральною лінією та штрафним майданчиком «Іллічівця».

У середині тайму підопічні Миколи Павлова дещо вирівняли гру, створивши два поспіль небезпечних моменти фактично з нічого. Спочатку Хачеріді помилився, пропустивши м'яча після подачі Путівцева, і якби не Шовковський, «біло-сині» могли опинитися в ролі наздоганяючих. Відразу наш ветеран урятував ще раз після дальнього удару Майкона, якого не догледів Макаренко, і знову невпевнено зіграв Хачеріді...

Кінцівка тайму минула вже за рівної боротьби. За кілька хвилин до свистка знову врятував ворота Шовковський, у стрибку відбивши удар у кут зі штрафного у виконанні Полянського.

Другий тайм, як і перший, розпочався з масованих атак «біло-синіх». У першу п'ятихвилинку динамівці заробили три стандарти біля воріт «Іллічівця» – два штрафних та кутовий. Усі три виконав Беланда, і лише навіс з останнього з них дійшов до адресата, але удар Хачеріді був невлучним.

На 56-й хвилині Беланда сам заробив небезпечний стандарт на півколі штрафного майданчика «Іллічівця». Виконувати штрафний узявся Ярмоленко, після удару якого черговий сейв здійснив Худжамов, витягнувши м'яча з дев'ятки. Не принесли успіху нашій команді й два кутових.

У середині тайму Олег Блохін вирішив замінами змінити перебіг гри. Беланда, який мав у пасиві попередження, поступився місцем на полі Ленсу. За кілька хвилин Сидорчука змінив Аруна, який відразу підсів на «гірчичник», порушивши правила проти Путівцева.

Пристрасті на полі розпалилися на 70-й хвилині. Ємельянов у підкаті вибив м'яча з-під ніг Ярмоленкв, а Андрій не зміг перестрибнути через хавбека «Іллічівця». Арбітр негайно відреагував та вилучив Андрія з поля. Опинившись у більшості, підопічні Павлова сміливіше пішли вперед, що зіграло з ними злий жарт. Гусєв, Ленс та Мбокані кілька разів вривалися до штрафного майданчика гостей після швидких контратак. Одна з них за десять хвилин до завершення зустрічі завершилася фолом Худжамова проти Гусєва й пенальті у ворота «Іллічівця», який сам Олег і реалізував.

Удесятьох динамівці ні в чому не поступалися супернику. У час, що залишився, наші хлопці контролювали розвиток подій на полі та довели гру до трудової перемоги – 1:0.

Ключовий момент

Таких епізодів у цьому матчі було три. Перший стався у вигляді ненавмисного фолу Ярмоленка й вилучення Андрія. Другий був пов'язаний із прискоренням Гусєва, порушенням проти нього у штрафному майданчику й реалізованим Олегом пенальті. Третій же стався за чотири хвилини до закінчення основного часу, коли Ордець підключився до атаки й міг принести своїй команді навіть нічию.

Топ-персона

Героєм матчу став Олег Гусєв. Досвідчений півзахисник провів на хорошому рівні всі відведені йому хвилини зустрічі, виглядаючи готовим функціонально до самого завершення поєдинку. Прорив одного з найдосвідченіших динамівців гості зупинили лише ціною фолу. Сам віце-капітан «Динамо» взяв на себе відповідальність у вирішальний момент та забив переможний гол.

Прем'єр-ліга. 14-й тур

27.10.2013 р. м. Київ. НСК «Олімпійський». 20,980 глядачів

«Динамо» – «Іллічівець» – 1:0 (0:0)

«Динамо»:
Шовковський (к), Данило Сильва, Хачеріді, Драгович, Макаренко, Мігель, Сидорчук (Аруна, 67), Ярмоленко, Гусєв (Вукоєвич, 89), Беланда (Ленс, 64), Мбокані.

«Іллічівець»: Худжамов (к), Полянський, Довгий, Майкон, Шевчук (Кулач, 85), Фомін (Мандзюк, 85), Федотов (Чурко, 92), Іщенко, Ємельянов, Ордець, Путівцев.

Гол: Гусєв (82, з пенальті).

Попередження: Беланда (57), Аруна (68) – Іщенко (56), Майкон (62), Худжамов (82), Ємельянов (84).

Вилучення: Ярмоленко (70).

Статистика матчу (в дужках – за підсумками першого тайму)

«Динамо»

Статистика

«Іллічівець»

1 (0)

Голи

0 (0)

57 (60)

Володіння м'ячем (%)

43 (40)

8 (4)

Загалом ударів

7 (5)

4 (0)

Удари в рамку воріт

4 (3)

3 (3)

Удари повз ворота

3 (2)

1 (1)

Стійки та поперечини

0 (0)

4 (3)

Сейви

3 (0)

7 (3)

Кутові

4 (2)

2 (1)

Офсайди

2 (0)

16 (5)

Порушення правил

21 (12)

2 (0)

Жовті картки

4 (0)

1 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер