Перемога починається в Алкмаарі

Перемога починається в Алкмаарі

Цей вислів пішов відколи в 1573 році Алкмаар витримав облогу іспанської армії під керівництвом герцога Альби і став першим містом Нідерландів, яке звільнилося від володарювання Іспанії. Подія стала поворотною в Нідерландській революції.

На те, що матч з АЗ дасть старт новим перемогам, сподіваються і динамівці, адже після двох перших ігор в груповому етапі Ліги Європи у підопічних Олега Лужного в активі нічия, поразка і лише одне очко в турнірній таблиці.

У середу ввечері динамівці провели тренування на стадіоні АФАС, сьогодні об 11.00 ранку команда вийшла на прогулянку в околицях готелю, після якого вирушила на сніданок. Щоправда, з погодою цього разу українцям не пощастило - ясне небо раз по раз затягувалося грозовими хмарами, часом ішов дощ. Що й казати, не найкращий час для прогулянок. Аналогічно мінливу погоду синоптики обіцяють в Алкмаарі ввечері, під час матчу.

Незважаючи на те, що Алкмаар розташований лише в сорока хвилинах їзди від Амстердама, у столиці Голландії майже не знайти сувенірів із символікою АЗ. Принаймні в центрі всюди пропонуються футболки, вимпела і шарфи з емблемою місцевого «Аякса». У самому ж Алкмаарі мало що говорить про майбутній матч Ліги Європи. Місцеві газети згадали вдалі для АЗ протистояння з українськими клубами в єврокубках - в усіх трьох матчах (двічі проти «Шахтаря» і одного разу з «Дніпром») місцева команда перемагала. Ось такий незручний суперник для наших команд перебуває в передмісті Амстердама. Дуже хочеться після сьогоднішнього матчу казати ці слова з приставкою «був». Для цього підопічним Олега Лужного потрібно як мінімум не програти. А ще краще перемогти, тим самим покращивши незавидне турнірне положення в Лізі Європи.

Матч третього туру групового турніру Ліги Європи АЗ – «Динамо» відбудеться в четвер, 21 жовтня, в Алкмаарі на стадіоні АФАС. Початок о 22:05 (час київський). Пряму трансляцію поєдинку дивіться на телеканалі ICTV, за текстовою трансляцією стежте на клубному сайті «Динамо».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Алкмаара

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер