Перемога в завершальній грі

Перемога в завершальній грі

У цьому поєдинку Олег Блохін зміг задіяти гравців, які захищали в середу кольори своїх національних збірних. Поза заявки опинилися лише Хачеріді, якому необхідно кілька днів на те, щоб залікувати пошкодження, а також Данило Сильва та Олександр Шовковський, які займалися напередодні за окремою програмою.

Ігрові аспекти

Отже, місце у воротах зайняв Максим Коваль, у захисті зі стартових хвилин вийшли Сергій Люлька, Домагой Віда, Тарас Михалик (капітан) та Тайє Тайво. У центрі поля взаємодіяли Мігель Велозу, Лукман Аруна та Денис Гармаш, на флангах атаки Олег Гусєв та Андрій Ярмоленко, а на вістрі грав Адмір Мехмеді.

Вже у стартові хвилини динамівці провели кілька непоганих атак, тим самим продемонструвавши свій бойовий настрій на гру. Ближче за всіх до взяття воріт був Мехмеді, який в одній з атак ударом із лінії штрафного майданчика поцілив у стійку. Але, незважаючи на велику кількість моментів біля воріт кутаїської команди, на перший гол довелося чекати до середини тайму. Розпочав атаку Аруна, класно віддавши передачу на хід Мехмеді. Швейцарець притримав м'яча та блискуче накинув у воротарський майданчик, де Ярмоленку залишалося лише переправити шкіряну сферу в порожні ворота.

За 10 хвилин «біло-сині» подвоїли перевагу. Цього разу Мехмеді вже виступив у ролі завершувача атаки. Велозу навісив зі штрафного, Адмір правильно обрав позицію та влучно пробив у дотик з льоту. Воротар грузинської команди лише спостерігав за красою комбінації – врятувати свою команду він не зміг.

Ще в першому таймі Олег Блохін зробив заміну. На 33-й хвилині Дениса Гармаша змінив Ніко Кранчар. Відразу після перерви у складі «біло-синіх» з'явилося ще два нових гравці – Роман Безус та Марко Рубен.

На третій гол довго чекати не довелося. На 57-й хвилині динамівці швидко розіграли штрафний, Кранчар виконав сильний простріл із правого флангу на дальній кут воротарського майданчика, де був Роман Безус, який відзначив свою появу на полі забитим м'ячем.

За п'ять хвилин рахунок став узагалі катастрофічним для «Торпедо». Гол забив ще один гравець, який вийшов на заміну. Кранчар, який відіграв хороший матч за збірну Хорватії, отримав м'яч на лівому фланзі, змістився в центр та чітко пробив у дальній кут. 4:0!

Гру було зроблено, й Олег Блохін провів ще кілька замін. Аруну та Велозу в опорній зоні змінили Огнєн Вукоєвич та Андрій Богданов. Також на полі з'явилися молоді Сергій Сидорчук та Андрій Цуріков. Трохи пізніше вийшов на заміну Артем Кравець, а Гармаш, який грав у першому таймі, повернувся на поле на останню двадцятихвилинку. Не дограли до завершення зустрічі обидва центральних захисники, хоча гравців їхнього амплуа в запасі не було.

Саме цей фактор дозволив грузинській команді відіграти відразу два м'ячі. На 72-й хвилині Датунаїшвілі пробив від правого кута штрафного майданчика, і м'яч після рикошету влетів у ближній кут. Через дванадцять хвилин Сабанадзе реалізував вихід віч-на-віч із воротарем та врятував таким чином свою команду від розгрому.

Ключовий момент

Вирішальним моментом у грі став третій гол динамівців, який забив Роман Безус на 57-й хвилині гри. Після швидко розіграного штрафного Кранчар сильно прострілив із правого флангу на дальній кут воротарського майданчика, звідки Безус точно пробив повз воротаря. Цей гол не лише став переможним у матчі, але й запам'ятається, насамперед, його автору, тому що став першим у його динамівській кар'єрі!

Топ персона

У цій зустрічі виокремлювався своєю грою, перш за все в атаці, Адмір Мехмеді, для якого, схоже, за час зборів позиція центрального нападника стала рідною, але на якій саме в «Динамо» йому раніше грати не доводилося. Адмір узяв безпосередню участь у перших двох голах динамівців, які, фактично, визначили результат зустрічі.

Marbella Cup-2013. Матч за 3-е місце

10 лютого 2013 Марбелья. Стадіон футбольного центру, 50 глядачів

«Динамо» (Київ) – «Торпедо» (Кутаїсі) – 4:2 (2:0)

«Динамо»: Коваль, Люлька, Віда (Сидорчук, 58), Михалик (к) (Гармаш, 68), Тайво, Велозу (Вукоєвич, 58), Аруна (Богданов, 58), Гусєв (Безус, 46), Гармаш (Кранчар, 33, Кравець, 76), Ярмоленко (Цуріков, 62), Мехмеді (Рубен, 46).

«Торпедо»: Мігінейшвілі (к), Табатадзе, Гурулі, Беріашвілі, Кухіанідзе, Челідзе (Сабанадзе, 73), Григалашвілі, Оніані, Долідзе (Датунаїшвілі, 46), Рігвава, Тугуші.

Голи: Ярмоленко (26), Мехмеді (37), Безус (57), Кранчар (62) – Датунаїшвілі (72), Сабанадзе (84).

Попередження: Аруна (54).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер