Перемога усупереч усьому

Перемога усупереч усьому

Практично перед кожною зустріччю в команді й навколо неї відбуваються якісь події, які так чи інакше впливають на її виступи. Перед звітним домашнім матчем 10-го туру проти «Карпат» втратили свої тренерські посади Олексій Михайличенко, Андрій Баль та Юрій Роменський, а місце першого асистента поруч із Олегом Блохіним зайняв Сергій Ребров.

Традиційна глибока ротація складу, що практикується вже кілька місяців головним тренером «біло-синіх», була проведена й цього разу. Відразу шість гравців, які вийшли з перших хвилин у попередній зустрічі в Лізі Європи проти «Генка», до числа перших 11-ти цього разу не потрапили. Отже, замість Віди, Тремулінаса, Вукоєвича, Аруни, Ленса та Ідейє у протистояння з львів'янами вступили Драгович, Макаренко, Мігель, Сидорчук, Гусєв та Мбокані.

Ігрові аспекти

Те, як проходитимуть усі 90 хвилин зустрічі, стало зрозумілим із самого початку поєдинку. Динамівці широким фронтом почали розгортати свої атаки, у той час як львів'яни пішли до глибоко ешелонованої оборони. Як з'ясувалося, розкрити її виявилося зовсім непросто, адже для того, щоб м'яч побував у сітці воріт гостьової команди, знадобилося щось більше, ніж із десяток фантастично вигідних моментів, створених біля воріт молодого голкіпера «Карпат» Ільющенкова.

Вже на шостій хвилині Ярмоленко пробив із 20 метрів, але влучив прямо в Пластуна.

Від того м'яч відскочив до Гусєва, Олег у дотик переправив футбольний снаряд на Мбокані, який увірвався до штрафного майданчика. Форвард у боротьбі із захисником пробив у стійку. Гості намагалися відповідати контратаками, в одній із яких на 25-й хвилині естонець Зеньов промчав із м'ячем майже до лінії штрафного майданчика «Динамо» й подав на дальній кут воротарського майданчика – Сильва вибив на кутовий.

Кінцівка тайму мала завершитися забитим динамівцями голом, але спочатку Мбокані пробив головою з кута воротарського майданчика в стійку після навісу Ярмоленка, а потім Беланда з кута штрафного майданчика на виконання спрямовував м'яча в дальній кут, але знову стійка, втретє за тайм (!), зіграла за «Карпати».

У другій половині ситуація на полі не змінилася. Динамівці все також насідали на захисні порядки гостей, які самовіддано відбивалися.

Гра остаточно перейшла на половину поля команди Севідова, яка вже й не думала про яку-небудь гостроту в атаці. Але м'яч уперто не йшов у ворота «Карпат»! Різноманітні удари підопічних Блохіна раз за разом парирував воротар, а коли і він був безсилим, то йому просто елементарно щастило.

Відчуваючи, що потрібно ще більше посилити тиск, та й надати атаці більше швидкості, головний тренер «Динамо» випустив на 72-й хвилині Джермейна Ленса (на верхньому фото). Голландець відразу включився у гру, відбирав м'ячі, асистував партнерам та сам кілька разів був близьким до забитого м'яча.

Але час минав, а гола все не було. Блохін, для якого, як і для всієї команди, нічия була схожа на поразку, пішов ва-банк, замінивши на 81-й хвилині опорника Сидорчука на нападника Ідейє. Той, буквально відразу, немислимим чином не влучив головою в порожні ворота, але за три хвилини виправився, забивши переможний та настільки очікуваний гол «біло-синіх»!

Ключовий момент

За шість хвилин до завершення основного часу Ільющенков зробив черговий сейв, відбивши удар впритул від Ярмоленка. Тим не менш, першим на добиванні виявився Ідейє, який переправив м'яча в порожні ворота!

Топ-персони

«Свіжа кров» цього разу значно допомогла «Динамо». Євген Макаренко почувався на лівому фланзі, як риба у воді, а центральний півзахисник Сергій Сидорчук, на відміну від свого конкурента Аруни (який пропускав матч через дискваліфікацію), не лише створював, але й регулярно руйнував задуми суперника в центральній зоні.

Прем'єр-ліга 2013/14. 10-й тур

22.09.2013 р. м. Київ. НСК «Олімпійський». 19,843 глядачів

«Динамо» – «Карпати» – 1:0 (0:0)

«Динамо»:
Коваль, Сильва, Хачеріді, Драгович, Макаренко, Мігель, Сидорчук (Ідейє, 81), Гусєв (Ленс, 72), Беланда (Вукоєвич, 89), Ярмоленко, Мбокані.

«Карпати»: Ільющенков, Пашаєв, Балажиц, Пластун, Костевич, Федорчук, Мартинюк (Гітченко, 70), Зеньов (Марселіньйо, 83), Страшкевич (Ткачук, 46), Бартулович, Гладкий.

Гол: Ідейє ( 84).

Попередження: Ярмоленко (43) – Мартинюк (44), Пластун (79).

Статистика матчу (в дужках – за підсумками першого тайму)

«Динамо»

Статистика

«Карпати»

1 (0)

Голи

0 (0)

34 (15)

Загалом ударів

5 (4)

12 (3)

Удари в рамку воріт

0 (0)

19 (9)

Удари повз ворота

5 (4)

3 (3)

Стійки/поперечини

0 (0)

0 (0)

Сейви

11 (3)

65 (62)

Володіння м'ячем (%)

35 (38)

11 (4)

Кутові

5 (3)

1 (1)

Офсайди

2 (2)

9 (5)

Порушення

17 (8)

1 (1)

Жовті картки

3 (1)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер