Перемогли «Арсенал», тримаючи «Тун» у думках

Перемогли «Арсенал», тримаючи «Тун» у думках

У попередньому турі команда Олега Блохіна здобула рекордну в сезоні перемогу. Гра «біло-синіх» в атаці у тому матчі практично не викликала нарікань, на відміну від дій оборони, й єдина зміна у стартовому складі «Динамо» порівняно з матчем двотижневої давнини стосувалася позиції центрального захисника. Євген Хачеріді, який відбув дискваліфікацію за перебір карток, замінив Домагоя Віду, який не надто впевнено виглядав у матчі з «Металургом».

У гравців київського «Арсенала» була своя мотивація, адже футболістам завжди хочеться показати себе в матчі зі своїм колишнім клубом. Таких у нинішній заявці «канонірів» дуже багато. «Червоно-сині» кольори нині захищають Віталій Рева, Станіслав Богуш, Олександр Романчук, Кирило Петров, Олег Герасимюк, Юрій Бушман, Максим Шацьких, Андрій Богданов та Артем Кравець.

Ігрові аспекти

Саме новачок «Арсенала» Богуш став героєм перших хвилин матчу, неодноразово опиняючись в епіцентрі ігрових подій. Уже на п'ятій хвилині він відбив удар Беланди, після чого Андрію Ярмоленку вдалося провести м'яч по штрафному майданчику, але момент для того, щоб завдати прицільного удару, він втратив.

За кілька хвилин той же Ярмоленко знову мав відмінну можливість, щоб відкрити рахунок, і цього разу він пробив по воротах із перспективної позиції, але знову вище за всякі похвали зіграв Богуш.

Однак і він був безсилий на 17-й хвилині, коли філігранний удар вдався Ленсу, якому виклав м'яча Мігель. Джермейн прийняв пас на лівому куті штрафного майданчика й більярдним обвідним ударом закрутив у дальній кут.

М'яч влучив в одну стійку, відскочив вздовж лінії в іншу, й опустився в сітці воріт – 0:1.

Динамівці продовжували атакувати та створювати моменти біля воріт «Арсенала». Ще один м'яч у ворота спрямував Мбокані, але при цьому конголезець опинився в офсайді.

Зате чистий гол забив Ярмоленко на 30-й хвилині. Мігель замість очікуваного удару із середньої дистанції класно закинув м'яча до штрафного майданчика, й Андрій не залишив жодного шансу своєму колишньому одноклубнику.

Після цього підопічні Блохіна різко скинули оберти, віддавши при цьому й територію «канонірам», в яких найактивнішим був на лівому фланзі ганець Адійя. Намагався знаходити гострі продовження й ветеран Шацьких, але всі його зусилля, як і партнерів по команді, були марними.

У другій половині зустрічі картина гри мало змінилася. Динамівці з першої ж хвилини продовжили своє домінування на полі, прибравши м'яча до своїх ніг. На десятій хвилині тайму відмінний момент довести зробити рахунок до розгромного мав Мбокані, але удар центрфорварду «Динамо» відверто не вдався.

Тим не менше, після перерви «каноніри» не виглядали настільки безнадійними. Найкращий момент був у Адійї, який у середині тайму ударом головою розстрілював ворота «Динамо», але Олександр Шовковський врятував команду. Щоправда, ціною пошкодження – за кілька хвилин Олександру довелося залишити поле... Незабаром травму отримав й Адійя.

Протягом усього тайму відчувалося, що «біло-сині» грають за рахунком, тримаючи в голові дуже важливий матч у Лізі Європи проти швейцарського «Туна».

Ключовий момент

Другий гол у цій зустрічі, який забив Андрій Ярмоленко на 30-й хвилині зустрічі, став вирішальним. Відіграти два м'ячі в матчі з «Динамо» в «Арсенала», відверто кажучи, шансів було небагато.

Топ-персона

Усім своїм критикам класною грою відповів Мігель.

Віддавши дві результативні передачі, він був сьогодні одним із найкорисніших гравців на полі, зігравши на своєму звичному рівні минулого сезону, коли гра «біло-синіх» багато в чому залежала від його диригентських здібностей.

Прем'єр-ліга 2013/14. 13-й тур

20.10.2013 р. м.Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського. 10, 841 глядач

«Арсенал» – «Динамо» – 0:2 (0:2)

«Арсенал»:
Богуш, Сердюк, Дос Сантос, Шабанов, Романчук, Старгородський, Шарпар, Герасим'юк, Аржанов, Адійя (Бушман, 82), Шацьких (к) (Хомин, 75).

«Динамо»: Шовковський (к) (Коваль, 78), Гусєв, Драгович, Хачеріді, Макаренко, Мігель, Сидорчук (Аруна, 69), Ярмоленко, Беланда (Безус, 69), Ленс, Мбокані.

Голи: Ленс (17, пас Мігель), Ярмоленко (30, пас Мігель).

Попередження: Герасим'юк (59) – Сидорчук (49), Аруна (90).

Статистика (у дужках – статистика за підсумками першого тайму)

«Арсенал»

Статистика

«Динамо»

0 (0)

Голи

2 (2)

46 (47)

Володіння м'ячем (%)

54 (53)

11 (6)

Загалом ударів

12 (7)

3 (3)

Удари в рамку воріт

6 (4)

8 (3)

Удари повз ворота

6 (3)

3 (2)

Сейви

3 (3)

4 (3)

Кутові

3 (1)

5 (0)

Офсайди

5 (3)

8 (5)

Порушення правил

15 (3)

1 (0)

Жовті картки

2 (0)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

 

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацкого

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер