Динамівська “основа” перемогла “Ниву”

Динамівська “основа” перемогла “Ниву”

Динамівські тренери повністю використали квоту гравців із заявки першої команди, випустивши у стартовому складі одразу чотирьох футболістів - Реву, Хацкевича, Черната та Клебера. Також побачили вболівальник у дії і гравців найближчого резерву, які проходили у зимовому антракті підготовку у складі першої команди: Амісулашвілі, Чеснаускіса, Бідненко та Огненовича. За іменами стартовий склад господарів на рівних міг би конкурувати з більшістю команд елітного дивізіону, а перемогу лише з мінімальним рахунком над "Нивою" можна пояснити відсутністю належної мотивації у іноземного легіону і так званою проблемою "весняного футболу".

У першому таймі глядачі, серед яких уважним спостерігачем був тренер національної збірної Олег Блохін, не побачили яскравої атакуючої гри. Команди з перемінним успіхом володіли територіальною перевагою, обмінявшись ударами по воротам лише в середині першого тайму. За хвилину до перерви реальну нагоду відкрити рахунок втратив досвідчений Хацкевич, але його удар головою після розіграшу кутового пройшов вище воріт.

Інша справа друга сорокап'ятихвилинка! У перерві керманич "Динамо-2" Володимир Онищенко посилив лінію атаки, випустивши Огненовича, Милевського та Алієва. Мережива динамівців у нападі з кожною хвилиною стримувати вінницьким оборонцям ставало все складніше, але помилки партнерів "підчищав" надійний воротар Хрієнко. Небезпечно пробивали Хацкевич, Огненович, Милевський, але м’яч вперто не йшов у ворота гостей.

Вдача посміхнулася на 69-й хвилині Алієву, який продемонстрував чудові індивідуальні дії у штрафній суперника. Олександр підхопив м’яч на лінії карного майданчику, пройшов на шляху до воріт трьох опонентів на невідпорно пробив у дальній кут. Повівши в рахунку, кияни не зупинились, намагаючись показати себе з найкращого боку перед спостерігавшим за перипетіями поєдинку наставником першої команди Олексієм Михайличенко. Другий гол також став наслідком чудових індивідуальних дій динамівця. Серб Періца Огненович підхопив м’яч на лівому фланзі, змістився у центр і з 16-ти метрів потужним ударом не залишив шансів Хрієнко.

У доданий арбітром час вінничане зуміли скоротити рахунок до мінімуму. Багато побачивший у кар’єрі капітан гостей Покладок зайвий раз нагадав динамівцям, що грати на полі потрібно до фінального свистка. Увійшовши в штрафну, Покладок потужно пробив з десяти метрів, реалізувавши ледь не єдину реальну нагоду у матчі розпечатати ворота Віталія Реви.

Поклавши до турнірного доробку три очки, динамівці поділяють з "Металістом" другу сходинку, відстаючи від лідируючого "Закарпаття" на шість очок. У бомбардирських перегонах у лідери з 12 влучними ударами вийшов Олександр Алієв, який окрім плеймейкерських обов’язків вправно справляється і з функціями голеадора.

"Динамо-2" - "Нива" - 2:1 (0:0).

"Динамо-2": Рева, Ярмаш, Яценко, Башлай, Амісулашвілі (Прошин, 46), Чеснаускіс, Оберемко, Бідненко (Огненович, 46), Хацкевич (Кругляк, 81), Чернат (Алієв, 46), Клебер (Милевський, 46). Запасні: Мусин, Рожок. Тренер: Володимир Онищенко.

Голи: Алієв (69), Огненович (78) - Покладок (90+2).

Попередження: Амісулашвілі (20), Яценко (33) - Покладок (90+1).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер