Переможний дебют Юрія Сьоміна

Переможний дебют Юрія Сьоміна

На дванадцятий день після виходу з відпустки «Динамо» провело першу товариську зустріч. Напередодні гравці з радістю сприйняли рішення тренерського штабу замінити вечірнє тренування теоретичним заняттям у навчальному класі. У підсумку, добре попрацювавши вранці, три десятки гравців в синьо-білих шортах і футболках гурбою вирушили на пляж. Скупатись у Червоному морі в один із головних християнських свят Водохреща погода дозволила. Температура повітря і води була приблизно однакова – близько 20 градусів. Першими, що слід було очікувати, у воду зайшли старожили команди. За ними, не бажаючи пасти задніх, підтягнулась молодь. Важче за все в крижану за екваторіальними мірками воду занурювались іноземці. Їм більше до смаку басейн, а ще краще – джакузі.

Як і передбачалось, у товариському матчі з «Левскі» напередодні Кубку Першого каналу Юрій Сьомін задіяв більшу кількість викликаних на збори гравців. Виняток становили Клебер, Діого Рінкон, Романчук і Маркович – вони працюють зі індивідуальною програмою. Максима Шацьких, який зовсім нещодавно приєднався до загальної групи, тренери вирішили поберегти. У запасі залишились Рибка, Бельгазуані і Хачеріді, а также молоді воротарі Загладько і Годзюр.

У першому таймі за «Динамо» вийшов умовний «основний склад» на чолі з капітаном Сергієм Ребровим. Ідеального взаєморозуміння і високих швидкостей чекати було важко. Гравці зізнаються, після напружених тренувань болять ноги і ниє тіло. Цікавим виглядав хід Юрія Сьоміна з використанням у центрі оборони пари Юссуф-Михалик. У першому таймі «Левскі» не складав особливої загрози для воріт, у чому заслуга динамівських захисників . Наскільки є реальним переведення гравців збірної Нігерії і України із півзахисту в захист довідаємось після ігор із сильнішими суперниками. Наприклад, на Кубку Першого каналу.

У першій половині тайму була рівна гра. Команди обмінялись контр випадами, атакуючи з оглядкою на тили. Перший небезпечний момент кияни зуміли матеріалізувати в забитий м’яч. Провів його Мілош Нінкович у кращих динамівських традиціях. Відбір у центрі поля, контратака чотирьох гравців, вивід на ударну позицію і логічне завершення. Друга половина тайму була повністю за нашою командою. Активні півзахисники Нінкович і Гусєв мали підтримку по флангах від Несмачного і Допілки, із центру вправно забезпечували м’ячами Гіоане і Корреа. Висунутий форвард Мілевський постійно тримав у напруженні захист, звільняючи місце для маневрів Реброву.

Наполегливість зробила свою справу – другий м’яч у воротах воротаря «Левскі» Петкова. Олег Гусєв прийняв м’яч на лінії штрафного, на замаху «прибрав» захисника і хльостко пробив. Голкіпер, як і після удару Нінковича, не встиг нічого зробити.

Після свистка про завершення першого тайму динамівці поле не покинули, пробігши за рекомендацією вимогливого Пін коліні кілька кіл. Другий тайм поступався у видовищі. Відчувалось хвилювання молодих гравців, які намагались справити позитивне враження на тренерський штаб. Старався нападаючий Кравець, який тричі стріляв у ворота з хороших позицій, але так і не зумів перехитрити воротаря. Непогано виглядав Віталій Федорів, який разом із Главіною контролював лівий фланг. Втрата концентрації всього лише на хвилину коштувала динамівцям пропущеного м’яча. Хоча, тут слід віджати належне Огнєнову, який точно з 1 метрів відправив м’яч у «дев’ятку» воріт Тараса Луценка – 2:1.

Привітавши один одного з перемогою, гравці і тренери «Динамо» потрапили в щільне коло вболівальників. В Ейлаті, як і в будь-якій іншій точці Ізраїлю, чимало репатріантів із України. До слова, про одного з них, прихильника «Динамо» з багаторічним стажем Ігоря Гудзенка, ви зможете прочитати у лютневому номері журналу «Динамо Київ».

Голи і небезпечні моменти зустрічі можна подивитись у розділі
«Відео». Стенограма матчу – в «Новинах»

Любителям статистики пропонуємо протокол зустрічі: «Динамо» - «Левскі» (Болгарія) – 2:1 (2:0).

«Динамо» (1 тайм): Шовковський - Несмачний, Юссуф, Михалик, Допілка - Гіоане, Корреа, Нінкович, Гусєв, Ребров – Мілевський.

«Динамо» (2 тайм): Луценко - Федорів, Ващук, Гавранчіч, Мандзюк - Дедечко, Главіна, Олейник, Майкл, Алієв - Кравець.

Голи: Нінкович (28), Гусєв (44) – Огнєнов (82).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер