Підтримка і турбота: «Динамо» запросило на матч уболівальників із Харкова

Підтримка і турбота: «Динамо» запросило на матч уболівальників із Харкова

На жаль, не всім уболівальникам, які купили квитки на матч, удалося потрапити на трибуни і підтримати цього вечора улюблену команду. Уболівальник київського «Динамо» Денис пішов на стадіон разом зі своєю сім'єю - дружиною і мамою. Сім'я купила квитки в один із центральних секторів, проте стюарди не пустили їх на трибуну через... динамівську символіку в елементах одягу.

Незабаром про цей інцидент дізналися співробітники офіційного Фан-клубу «Динамо» і проінформували Ігоря Суркіса, запропонувавши запросити цих уболівальників на один із домашніх матчів.

Президент ФК «Динамо» розпорядився, аби клуб запросив родину на решту цьогорічних домашніх матчів «біло-синіх», повністю взявши на себе витрати за проїзд і комфортне проживання харківських уболівальників у столиці.

Харків'яни обрали для свого візиту тільки гру Ліги Європи «Динамо» - «Лугано», продовживши своє перебування в Києві ще на кілька днів. На стадіоні їх зустрів президент динамівського Фан-клубу Сергій Михайленко, тепло привітавши і передавши кожному подарунки від ФК «Динамо» для комфортного перегляду матчу - нові клубні шарфи, теплі шапки та інші сувеніри. Гостям виділили місця на центральній VIP-трибуні, звідки відкривається один із найкращих видів на поле.

На цьому візит до Києва наших відданих уболівальників не обмежився. Наступного дня після гри на «Олімпійському» наші харків'яни побували на навчально-тренувальній базі «Динамо», де відвідали матч, присвячений пам'яті Андрія Гусіна, у якому взяли участь знамениті футболісти «Динамо» і «Карпат» минулих років.

Детально про інцидент, що стався 10 листопада на ОСК «Металіст», розповів сам Денис, уболівальник «Динамо» з Харкова:

- Насамперед хочу висловити велику подяку клубу за запрошення. Після нашої публікації у Facebook нам подзвонив президент Фан-клубу «Динамо» Сергій Михайленко і запросив на два матчі. Ми були приємно здивовані, адже ми - прості вболівальники, звичайні харків'яни, ми не є родичами футболістів, у нас немає жодних зв'язків у клубі. Нам дуже приємно, що клуб проявив таку турботу про своїх уболівальників. 

Той матч «Шахтар» - «Динамо» відбувся в осінній холодний вечір. Усі ми були в куртках, моя мама до того ж зав’язала навколо шиї шарф з емблемою «Динамо». Ми пройшли контроль на турнікеті, нас оглянули, пробили квитки. Але раптом у стюардів до мами почали виникати якісь питання. Вони сказали, що отримали вказівку не пропускати на трибуни вболівальників із динамівськими шаликами. Добре, що я зорієнтувався і почав записувати те, що відбувалося, на телефон. Гадаю, на слово нам би потім ніхто не повірив. При цьому біля входу на стадіон продавалися матчеві шалики, на яких також була присутня емблема «Динамо», вони були наполовину динамівськими.

Стюарди аргументували вказівку не пропускати вболівальників із динамівською атрибутикою тим, що був випадок бійки між уболівальниками «Шахтаря» і загребського «Динамо» під час нещодавнього матчу цих клубів. Але, по-перше, усі знають, що ультрас київського «Динамо» і «Шахтаря» дружать після подій Революції гідності. По-друге, ми прийшли сім'єю - я, дружина і мама. Одна справа, якби я прийшов із якимись хлопцями і ми вели себе агресивно... А тут просто людина в холодну погоду надягла шарф, щоб не захворіти.

Якщо ви дбаєте про безпеку вболівальників, а це правильно, то поставте більше стюардів на сектори з уболівальниками. Чому я не можу прийти з шарфом на звичайний сектор і спокійно вболівати за свою команду, чому це небезпечно? Якщо ви не можете забезпечити безпеку, тоді забирайте атрибутику в усіх. Чому вболівальники «Динамо» повинні здавати клубну атрибутику, а вболівальники «Шахтаря» - ні? На мою думку, це дискримінація.

Ультрас-уболівальникам «Динамо» виділили два сектори за воротами, які огороджені сіткою, як ніби в зоопарку ... Чому я, харків'янин, купивши недешевий квиток на центральну трибуну, не можу прийти на стадіон із шарфом улюбленої команди? Або чому я повинен йти на сектор за воротами? Я хочу бачити зблизька, як хлопці розминаються, мені приємно бути поруч із командою, чути, хто що підказує.

Стюарди посилаються на якісь правила, написані десь на сайті «Шахтаря». Але ж є закон про захист прав споживачів. Коли я купував квиток через інтернет, мене ніхто не ознайомив із цими правилами. На квитку чітко прописані шість пунктів, які я не порушив. У того ж «Металіста 1925» у правилах немає нічого подібного.

Я зателефонував на гарячу лінію ФК «Шахтар». Спершу мені сказали, що гроші за придбані квитки повернуть, тільки з затримкою, оскільки я оплачував карткою. Протягом тижня я телефонував на гарячу лінію, після чого на мою пошту прийшла офіційна відповідь від «Шахтаря», у якій було написано, що оскільки на матчі очікувалося більше 15-ти тисяч уболівальників, клуб відніс його до категорії підвищеного ризику і через це застосував подібні правила. До того ж, цього разу мені повідомили, що гроші за квитки не повернуть...

Я їм сказав, що під час купівлі квитків не був ознайомлений із цими правилами і клуб не тільки такою поведінкою зіпсував ставлення до вболівальників, а й порушив права споживача. Якби ми знали, що існують такі жорсткі обмеження на цей матч, то, можливо, не пішли би на цей сектор.

Після всього, що сталося, нам було дуже приємно, що «Динамо» підтримало наш моральний стан цим запрошенням на «Олімпійський». Ми навіть не очікували такої реакції. Вважаю, що так повинен ставитися до вболівальників кожен клуб. Адміністрація «Шахтаря», по суті, винна в цьому інциденті, але чомусь, грубо кажучи, вибачається за неї і намагається підняти нам настрій Фан-клуб «Динамо». За це київському клубу велике спасибі!

Про візит харківських уболівальників «Динамо» до Києва розповів і Сергій Михайленко, президент Фан-клубу ФК «Динамо»:

- Ми побачили пост Дениса в Інтернеті, і я звернувся до Ігоря Михайловича Суркіса з пропозицією запросити сім'ю на матч. Оскільки нашим уболівальникам не дали змогу підтримати команду в Харкові, футбольний клуб «Динамо» зробив усе, щоб надати їм можливість потрапити на стадіон і підтримати команду вже в Києві. Це важливо для клубу, важливо для команди і для всієї нашої динамівській родини. І ми дуже раді, що ці люди присутні на матчі «Динамо» в Лізі Європи.

Ігор Михайлович запропонував запросити їх не на один матч, а на обидва, які залишалися у цьому році - з «Зорею» та «Лугано». Однак, Денис сказав, що через роботу на два матчі у них не вийде приїхати. Зате родина вирішила залишитися на кілька днів. Клуб сплатив їм проїзд та проживання. 

Ми дуже раді бачити цих людей на стадіоні. Для нас дуже важливо, щоб кожен уболівальник приходив на стадіон і відчував взаємність, віддачу від клубу. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер