Подробиці нагородження учасників «Кубку Героїв АТО» - 2016

Подробиці нагородження учасників «Кубку Героїв АТО» - 2016

За підсумками змагань володарем «Кубку Героїв АТО» 2016 року стала команда «Зеніт» Збройних сил України із Золотоноші (Черкаська обл.).

В урочистій церемонії нагородження переможців та призерів турніру участь взяли президент Федерації футболу України Андрій Павелко, перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко та голова Комітету національних збірних Мирон Маркевич, керівники силових відомств України.

«Вітаю учасників та переможців першого турніру. Чому першого? Тому що ці, по-справжньому важливі для українців змагання, ми вирішили внести в Єдиний календар змагань ФФУ. Я цілком впевнений, що такі турніри дадуть нам можливість, ще раз підкреслити звитягу та славу наших військовослужбовців. Символічно, що фінальні ігри пройшли напередодні 25-річчя Збройних сил України. Зі свого боку ФФУ обов’язково буде робити все можливе, аби географія турніру розширювалася. А для того, щоб ще більше мотивувати команди, починаючи з цього року, і кожен наступний, всім переможцям змагань ФФУ даруватиме сертифікати на будівництво міні-стадіону. І перший - з’явиться у військовій частині Золотоноші. Хочу подякувати керівництву всіх відомств, чиї команди взяли участь у цьогорічних футбольних баталіях. Всі ми бачили, яка запекла спортивна, по-справжньому чоловіча боротьба була у кожному матчі», - поділився своїми емоціями по завершенню фінальних ігор очільник ФФУ Андрій Павелко. 

У свою чергу Мирон Маркевич, якого всі учасники радо вітали оплесками, ще раз підкреслив високу якість гри, яку команди продемонстрували на фінальному етапі, і відзначив, що вони вміють не тільки воювати, а й грати у футбол, а також запросив команди у наступному році проводити матчі на футбольній базі в Винниках.

Насамкінець перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко відзначив високий рівень організації та проведення змагань та наголосив, що Федерація і надалі буде підтримувати подібні ініціативи в плані реабілітації та соціалізації учасників бойових дій, продовжуватиме організовувати футбольні турніри в зоні АТО, допомагатиме з екіпіруванням та футбольними м’ячами. Також він відзначив, що на наступний сезон для участі у «Кубку героїв АТО» подали заявки вже більше 70 команд.

Окрім командних нагород, своїх володарів знайшли також особисті відзнаки у номінаціях. Так, кращим голкіпером турніру став гравець ФК «Західний кордон» – Олександр Канарський. Кращим захисником було визнано футболіста ФК «SB team» - Владислава Лайтаренка. Кращим бомбардиром став гравець ФК «Десна» Іван Криштофа. В номінації «Кращий гравець фінальної частини «Кубку героїв АТО» перемога дісталася Сергію Шестаку із золотоніської команди «Зеніт». 

www.ffu.org.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер