Показ матчів «Динамо» в ЛЄ: принцип поділу прав повністю паритетний

Показ матчів «Динамо» в ЛЄ: принцип поділу прав повністю паритетний

- За контрактом із УЄФА дві медіа-групи, «1+1 Медіа» та «Медіа Група Україна», поділили права на показ матчів 50 на 50. За угодою між цими двома медіа-групами, матчі за участю «Динамо» поділені порівну. Половина матчів транслюється каналом «2+2», який входить до групи «1+1 медіа», а саме ігри осінньої частини «Динамо» – «Генк», «Тун» – «Динамо» та «Динамо» – «Рапід».

- За яким принципом були обрані саме ці матчі? Чим ви керувалися, обираючи їх?

- Між каналами існує угода, відповідно до якої дві домашні трансляції здійснюється каналом групи «1+1 Медіа», а одна трансляція – ТРК «Україна». Це простий обмін виробництвом телевізійної картинки, яка, до слова, відрізняється від простої трансляції, оскільки суворо регламентується УЄФА. Також у кожного з каналів має бути рівнозначна кількість трансляцій команд-суперниць, із якими «Динамо» грає. Тобто й наш канал, й «Україна» покаже по одному матчу з кожним із суперників. Єдиною різницею буде те, що ми здійснимо дві домашні трансляції з «Олімпійського» та одну виїзну, а вони, навпаки, одну домашню та дві виїзні. Принцип поділу прав повністю паритетний: рівна кількість матчів, показ матчів із кожним із суперників на обох каналах та, відповідно, поділ двох спарених матчів із «Туном».

- Чи будете ви транслювати матчі суперників по групі між собою, тобто ті ігри, які будуть йти паралельно з матчами за участю «Динамо»?

- Не обов'язково. Точно відомо, що наші канали будуть транслювати всі матчі Ліги Європи за участю «Дніпра», а група «Україна» – всі матчі за участю «Чорноморця». Вибір решти матчів буде залежати від того, чи побажає наш або їхній канал у цей матч-день здійснювати трансляцію ще якогось матчу або ні. Якщо канал буде зацікавлений у додатковій трансляції, ми оберемо найцікавіший із нашої точки зору матч. Єдиний нюанс – за домовленістю між каналами, тільки той канал, який показує гру за участю «Динамо», має право цього ж матч-дня транслювати матч їхніх суперників по групі.

Ми не будемо обов'язково транслювати інші матчі групи з «Динамо», але в нас буде огляд усього ігрового дня. Після завершення центрального матчу в ефір буде виходити традиційна програма «Про Лігу Європи», в якій глядачі побачать голи найцікавіших матчів ігрового дня, а також результати в усіх групах. Окрім того, наступного дня вранці буде виходити огляд з усіма голами.

- Досвід трансляції минулих сезонів допоможе цього року?

- Торік «Динамо» грало у груповому етапі Ліги чемпіонів. Там був зовсім інший підхід, адже ми транслювали весь груповий етап турніру. Але коли «Динамо» зустрічалося з менхенгладбахською «Борусією» в раунді плей-оф, перший матч у Німеччині транслювала «Україна», а матч-відповідь на «Олімпійському» транслювали ми. Цього року розклад інший.

Якби в цьому сезоні по-іншому склалася ситуація з харківським «Металістом», і він потрапив до Ліги чемпіонів, то був би зовсім інший розклад. Тобто поділ ситуативний, і щороку він буде змінюватися.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер