Поль Ле Гуен: «Динамо» буде йти вперед»

Поль Ле Гуен: «Динамо» буде йти вперед»

Наставник «ПСЖ» Поль Ле Гуен прийшов на традиційну передматчеву прес-конференцію разом із захисником Зумана Камара. Спершу на питання журналістів відповідав головний тренер.

- Цей матч буде складніший, ніж тижнем раніше?

- Гадаю, так. Ми зіграли перший матч, зіграли його непогано. Проте все вирішиться в четвер.

- На який футбол чекати від вашої команди: обережний, як у першому матчі, чи голеву феєрію, подібну грі «Челсі» - «Ліверпуль?

- Подивимося, багато голів у таких матчах – добре для глядачів. Ліга чемпіонів, це інший турнір, ми ж беремо участь у Кубку УЄФА. Завтра побачимо, в який футбол зіграють команди.

- Ви добре вивчили гру «Динамо». Що, у зв'язку з цим, вас більше за все турбує?

- Особливих приводів для турбот немає. Ми зараз виглядаємо також не найгіршим чином, щоправда, в першому матчі забити гол нам не вдалося. Спробуємо зробити це завтра, інакше до наступного раунду не пройдемо. Доведеться змінювати конфігурацію гри: більше атакувати і намагатися досягти успіху.

- Чи буде для вас прикладом матч із «Вольфсбургом»?


- Певною мірою, це була хороша гра. Матч триває 90 хвилин і не можна виглядати однаково рівно від початку до кінця. Його потрібно використовувати як приклад, але кожен матч складається по-своєму.

- Ви розташувалися в готелі «Хаятт». Випадково, не перетиналися там із Мішелем Платіні?

- Ні, ми його не бачили.

- Що для вас важливіше: успіх у чемпіонаті Франції чи в Кубку УЄФА?

- Базовим турніром є національний чемпіонат. Але якщо ми дісталися цієї стадії Кубка УЄФА, потрібно використати ситуацію і докласти максимум зусиль для успіху.

- В якому стані знаходяться гравці команди і, зокрема, Пеггі Луюндула?

- Пеггі в пристойній формі. Було багато різних подій, але його стан оцінюю позитивно. Немає причин для турбот.

- Яке завдання стоїть перед командою: першою забити м’яч чи обов’язково не пропустити?

- Потрібно забезпечити і перше, і друге. Ми думаємо, «Динамо» із самого початку буде йти вперед, тиснути на наші ворота. Будемо це враховувати і спробуємо схилити гру на нашу користь.

- За добу до матчу ви зробили тривалий переліт до Києва. Гравці встигнуть відновитися?

- Звичайно, краще було б приїхати за три чи п'ять днів. Підготуватися, налаштуватися на гру. Але доводиться враховувати і міркування економічного характеру. Кожен гравець у такій подорожі обходиться клубу більш ніж у 400 євро на добу. Спортивний аспект найважливіший, але без урахування фінансів не обійтися. Були різні часові варіанти перебування в Києві, але в результаті ми зійшлися на такому рішенні.

- Що скажете про фізичну форму Сильвена Армана?

- Наш лікар дав обнадійливу відповідь на це питання. Але не варто сподіватися тільки на Армана. В нього є партнери, на яких теж можна розраховувати. Вважаю, в цьому питанні проблем у нас немає.

- Чому в складі делегації відсутній Матейя Кежман?

- Після гри з «Ліллем» він пройшов медичне обстеження. В даному випадку я просто виконував вказівки лікаря.

* * *

Зумана КАМАРА:

«Ми тільки прибули до Києва, розмістилися в готелі й перебуваємо в доброму гуморі. В нас досвідчена команда, молодим гравцям є з кого брати приклад. Ми заслужено граємо на цій стадії Кубка УЄФА і маємо намір не зупинятися на досягнутому».

«В «Динамо» дуже хороший колектив, в ньому не так просто когось виокремити. Але по матчу в Парижі можу відзначити Мілевського, Алієва та марокканця Бадра Ель Каддурі».

«Ми зараз докладаємо немало зусиль в чемпіонаті і досягли певних успіхів. Єврокубки для нас теж важливі, адже отримавши права брати участь в 1/4 фіналу, буде прикро на цьому закінчувати боротьбу».

«Зараз для нас не важливо, «Шахтар» чи «Марсель» вийде до півфіналу Кубка УЄФА. Головне, нам туди пройти».

Дивіться фотогалерею тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер