Поле на НСК «Олімпійський» готове до першого матчу сезону

Поле на НСК «Олімпійський» готове до першого матчу сезону

- Останній матч на полі НСК пройшов в середині червня, це фінал аматорського чемпіонату України. Потім була перерва тривалістю понад місяць. У цей період провели низку агротехнічних заходів, які дозволили відновити поле. Нашому газону вже шість років, його необхідно частково оновлювати для збереження належного вигляду і оптимального функціонального стану. Провели прочісування, меліорацію, підсіяли траву, внесли пісок та добрива. Зараз поле в оптимальних кондиціях, збільшилася густота газону, Починаючи з нинішнього тижня проводяться косметичні заходи. Це покіс, нанесення розмітки. Все йде за планом, жодних збоїв. Минулої середи стадіон приймав концерт, але його проведення ніяк не вплинуло на стан газону. Можливо і бути мінімальні пошкодження, які одразу усунули.

- «Динамо» очолив Олександр Хацкевич, його вимоги до газону чимось відрізняються від попередників?

- Згоден, що в сучасному футболі тренери висувають вимоги не тільки до гравців, але і до поля. У кожного своя думка, є свої особливості. Все це ми узгоджуємо з тренерським штабом команди, яка проводить матч на нашій арені. Ми з максимальною відповідальністю виконуємо всі вимоги та побажання. Можливо, з представниками «Динамо» поспілкуємося завтра, після тренування «Янг Бойз», у нас залишиться час для внесення коректив.

- Скільки людей беруть участь у підготовці газону, яку техніку задіюєте?

- В агрономічному відділі НСК включно зі мною працюють семеро співробітників. Є вся необхідна техніка для підготовки і догляду за газоном - три барабанні косарки, чотири роторні, які після матчів збирають сміття і, якщо потрібно, косять траву. Є аератори, оприскувач, машини для внесення піску... У своєму розпорядженні маємо всю необхідну техніку. Стежимо за нею, у міру можливостей намагаємося постійно оновлювати, адже вимоги до газону також із року в рік неухильно зростають.



- Менш ніж через рік НСК прийматиме фінал Ліги чемпіонів, до цього матчу з боку УЄФА будуть додаткові вимоги?

- З боку УЄФА найвищі вимоги до всіх служб стадіону, і газон тут не виняток. В найближчий час чекаємо інспекцію з УЄФА, з їхнього боку приїдуть консультанти. Впевнений, ми зможемо підготувати газон найвищого рівня, який буде відповідати високому статусу матчу.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер