Поле стадіону «Динамо»: готовність на 100%!

У нинішньому році «Динамо» залишається провести один домашній поєдинок. Незважаючи на насиченість календаря в першій половині сезону, поле стадіону «Динамо» проявило себе з найкращого боку. У чудовому стані воно готове зустріти й найважливіший матч сезону «Динамо» - «Барселона». Докладніше про те, як ведеться підготовка газону, розповів заступник директора стадіону Анатолій КОЛОША:

- Зараз прийшла сутінкова пора. До 20-го грудня світловий день зменшиться до восьми годин. Тому рослини переживають не найкращі часи, зокрема, трава. Тому ми провели низку агротехнічних заходів, щоб підготувати футбольний газон до матчу «Динамо» - «Барселона». Зокрема, внесено спеціальні калійні добрива з великою кількістю мікроелементів. Ми також використовували насіння, яке сходить за температури +4 градуси. Це новий різновид, який називається СОС. Вони «затягнули» невеликі пошкодження, які були на газоні. Гадаю, поле буде в ідеальному стані. Крім того, ми накрили його агроплівкою. Незважаючина те, що цього року ми ще не включали підігрів, температура газону під плівкою складає +5,5 градуса. Це дає надію, що в разі морозу не виникне конденсату й поле не буде слизьким під час гри. Завтра ми його відкриємо, пострижемо, оскільки трава під плівкою трохи підросла, і будемо чекати на «Барселону» на тренування.

- Перша частина сезону була достатньо насиченою для «Динамо». Як поводилося поле в порівнянні з минулим роком?

- Цього року - чудово. Потрібна ціла система, що включає внесення добрив і структурно поліпшуючих матеріалів у вигляді піску. Також необхідно застосовувати фунгіциди, біостимулятори та мікроелементи. Звичайно, багато чого залежить від погоди. Наприклад, цього року осінь тепла, вона дає можливість нормально працювати. Вперше ми не використали електропідігрів. Це говорить про те, що в нас буде хороший газон навесні, оскільки будь-який підігрів не завжди ефективний - послаблюється коренева система, розвиваються грибкові захворювання рослин. Тому підігрівом потрібно користуватися дуже обережно.

- У день матчу очікується сприятлива погода?

- Зараз складно сказати, адже нині прогнози метеорологів змінюються кожну годину. У зв’язку з цим розробляю нові схеми догляду за газоном. Для поля добре, що тепла погода тримається майже до середини грудня. Найголовніше – не втратити газон, коли на сиру землю випаде сніг, який може викликати грибкові захворювання. Ми використовуємо сучасні добрива, стимулятори та мікроелементи. Хотів би відзначити, що клуб не жалкує коштів на догляд за газоном. У нас нова техніка, нове міцне покриття. «Динамо» зацікавлене, щоб на стадіоні був хороший газон.

- Як готуватимете поле до «зимування»?

- Після матчу з «Барселоною» відремонтуємо, засиплемо піском, обробимо фунгіцидами і проведемо інші роботи, необхідні для консервації та збереження газону до наступного року.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер