Корисні спаринги з «Чертаново»

Корисні спаринги з «Чертаново»

На вихідні до Києва приїхали гості з Москви. На пропозицію «Динамо» провести дружні матчі між юнацькими командами відгукнулися учні однієї з найкращих футбольних шкіл Росії – ФК «Чертаново».

У суботу в манежі бази в Конча-Заспа проти юнаків «Чертаново» 1995-го року народження зіграли молодші на рік динамівці. Зустріч завершилася перемогою нашої команди 2:0. Детальніше про поєдинок розповів наставник господарів Павло Нєвєров:

- Початок матчу був за гостями, вони непогано контролювали м’яча, користуючись поспіхом і метушнею наших хлопців. Хоча до гольових моментів справа не доходила, в середині поля вони нас перегравали. Мої підопічні грали другим номером на контратаках, завдяки яким створили чимало небезпечних ситуацій і кілька раз могли навіть забити. За нашу команду грав хлопець 1997-го року народження, Циганков, який у середині першого тайму з правого флангу увірвався до штрафного майданчика і блискучим ударом забив м’яч. Після цього гра вирівнялася, ми стали більше контролювати ситуацію в центрі поля. У середині другого тайму довелося зробити вимушені заміни, тому що команда почала зупинятися функціонально. Загалом, хотілося освіжити фланги. Не можу сказати, що ці заміни значно підсилили гру чи додали динаміки, але ми змогли скористатися зі швидкої контратаки: Душин пройшов правим флангом, обіграв свого візаві, прокотив м’яча вздовж лінії штрафного майданчика на Оріховського, який метрів із 20-22-х добре пробив у дальній кут. Після цього у суперника було кілька дуже хороших моментів, але блискуче зіграв у воротах Солдатенко. Приємно, що новенькі хлопці дуже допомогли нам, з’явилася можливість для маневру й перестановок під час гри. Це особливо важливо, враховуючи, що в нас багато травмованих. До цього ми грали одним складом, а тепер можу внести до заявки людей 15.

* * *

У наступному матчі грали 14-річні вихованці «Динамо» та «Чертаново». Упродовж зустрічі кияни вигравали 2:0, але не змогли втримати перевагу, і звели гру до нічиєї 2:2. Про перебіг подій на полі розповів наставник динамівців Валерій Кінашенко:

- Обидва тайми ми грали з повною перевагою, суперник просто не доходив до наших воріт. До 20-ї хвилини ми вже вели 2:0, обидва м’ячі забив Терещенко. Спочатку Зубков зробив передачу з лівого флангу, і Ілля лівою ногою в один дотик забив дуже красивий м’яч. А незабаром Арутюнян подав кутовий, і Терещенко головою блискуче замкнув дальню стійку. Пропустили ми через помилки воротаря, який спочатку зіграв руками за межами штрафного майданчика, і пропустив м’яча зі штрафного у ближній кут. А другий гол і зовсім не піддається жодному поясненню: партнери віддали м’яч, воротар не взяв його до рук, із-за спини вибіг нападник суперника і ткнув м’яча до порожніх воріт. Крім цього, «Чертаново» не створив жодного моменту біля наших воріт.

У неділю – другий день зустрічей між командами «Динамо» та «Чертаново».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер