Попов забив за Україну U19, але до фінальної частини Євро-2022 наша команда пробитися не змогла

Попов забив за Україну U19, але до фінальної частини Євро-2022 наша команда пробитися не змогла

У вівторок, 7-го червня, юнацька збірна України U19 (футболісти не старші 2003 року народження) провела третій, вирішальний матч в еліт-раунді кваліфікації Євро-2022, що відбудеться з 18 червня до 1 липня у Словаччині.

Нагадаємо, у першому турі відбору підопічні Володимира Єзерського перемогли команду Норвегії (3:2), а в другому зіграли внічию із Сербією (1:1). У вирішальному поєдинку «синьо-жовті» зустрічалися із господарями – нідерландцями. Для потрапляння у фінальний турнір нашій збірній потрібно було посісти перше місце, на яке перед останнім туром претендували усі чотири збірні.

Поєдинок розпочався не надто вдало для наших хлопців: вже на 15-й хвилині Поку з передачі Нассоха вивів нідерландців уперед. Надалі моменти відзначитися були у обох команд, переважно зі стандартних положень, але спроби українців після штрафних та кутових ударів блокувалися суперником. Ще одного разу динамівець Волошин не влучив у площину воріт, а з ударом Царенка наприкінці тайму впорався воротар Руфс.

На початку другого тайму завдання українців здобути позитивний для себе результат дещо спростилося після того, як червону картку отримав Руфс за фол проти Волошина. Вже незабаром українці скористалися своєю чисельною перевагою та зрівняли рахунок, завдяки стандартному положенню: ще один динамівець Яцик виконав кутовий, і Козік краще за всіх розібрався у штрафному майданчику та переправив м’яч у сітку.

Надалі ще два удари Яцика були заблоковані, а Микитишин влучив у поперечину! Як видно, українці влаштували справжній штурм воріт суперника. Тож захисникам та воротарю Нідерландів довелося добре попрацювати, щоб уникнути проблем. В останні хвилини активними були Малиш та Яцик, а ще одному представнику нашого клубу Попову з передачі Романа вдалося забити вирішальний м’яч на першій хвилині компенсованого часу.

Відзначимо, що у матчі взяли участь п’ятеро динамівців. Півзахисники Назар Волошин та Антон Царенко вийшли на поле у стартовому складі, перший був замінений на 81-й хвилині, а другий зіграв перший тайм, півзахисник Олександр Яцик провів на полі другий тайм, а захисник Навін Малиш вийшов на заміну на 75-й хвилині. Нападник Кирило Попов відіграв заключні 10 хвилин поєдинку.

У паралельному матчі Сербія перемогла Норвегію 3:2, і за рівної кількості очок, нічиєї в особистих зустрічах та однакової загальної різниці м'ячів серби, за регламентом, отримали перевагу за меншою кількістю дисциплінарних очок (10 жовтих карток проти 13-ти у нас). Вони й посіли перше місце та потрапили до фінальної частини Євро-2022.

Еліт-раунд відбору Євро-2022 (U19)

Група 6

07.06.2022

Україна — Нідерланди — 2:1 (0:1)

Україна: Ледвій, Роман, Козік, Сапуга, Фаріна, Булеза, Квасниця (Малиш, 75), Волошин (Попов, 81), Лосенко (Яцик, 46), Підгурський, Царенко (Микитишин, 46).

Голи: Козік (55), Попов (90) — Поку (15).

Попереджені: Волошин (33), Лосенко (41), Роман (45) — Беніта (21), Хубнер (86).

Вилучений: Руфс (47).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер