Поразка від Уругваю, гол+пас Ярмоленка

Поразка від Уругваю, гол+пас Ярмоленка

Збірна України провела товариський матч проти чинного чемпіона Південної Америки, півфіналіста останнього чемпіонату світу – національної команди Уругваю. Маючи достатньо моментів упродовж поєдинку, підопічні Олега Блохіна в результаті поступилися, знову пропустивши вирішальний м’яч на останніх хвилинах

Не встигли більшість глядачів зайняти свої місця на ОСК «Металіст», а наші хлопці вже вели в рахунку. Найшвидший гол в історії збірної України (на 14-й секунді) забив динамівець Ярмоленко – Андрій влучним ударом завершив триходову комбінацію за участі Коноплянки й Девича. Такий швидкий гол у виконанні «жовто-синіх» здається ще унікальнішим, оскільки м’яч у центрі поля розводили не вони, а гості!

Забитий м’яч надихнув підопічних Олега Блохіна, які продовжували шукати щастя біля чужих володінь, своїми хитромудрими комбінаціями ставлячи в безвихідне положення захисників суперника. Над поперечиною пробив Воронін, з обвідним ударом Ярмоленка впорався воротар, повз ворота стріляли Тимощук та Девич. Здавалося, що другий забитий м’яч у ворота південноамериканців – лише справа часу.

Так воно і сталося, тільки перед цим уругвайцям несподівано вдалося зрівняти рахунок. Гонсалес вирішився на удар з-за меж штрафного майданчика, і від рук Шовковського м’яч таки перетнув лінію воріт. Але за дві хвилини українці знову вийшли вперед. Ярмоленко опинився на «нерідному» правому фланзі, прострілив у штрафний майданчик, і Коноплянка пробив у дотик – м’яч ударився в поперечину й залетів до сітки.

Другий тайм «жовто-сині» почали як перший. Воротар із великими труднощами впорався з потужним ударом Вороніна, а потім неймовірним чином зреагував на добивання Девича. Не забивши самі, українці пропустили у свої ворота – захисник Лугано замкнув подачу партнера зі штрафного.

Підопічні Олега Блохіна миритися з нічийним результатом не змогли. Але, як говориться, «пішли в атаку, а потрапили в полон». За три хвилини до завершення основного часу з провалу в захисті господарів скористався Ернандес, який, вийшовши віч-на-віч із Шовковським, прокинув м’яча повз голкіпера й закотив м’яча до порожніх воріт.

Знову поразка, і знову на останніх хвилинах. Тенденція чи відсутність концентрації футболістів наприкінці матчів? У Олега Блохіна є ще час, щоб знайти істинну причину.

Україна – Уругвай – 2:3 (2:1).

Україна:
Шовковський, Бутко, Кучер, Ракицький, Шевчук, Тимощук, Гай, Коноплянка (Калініченко, 79), Воронін, Ярмоленко, Девич (Селезньов, 60).

Уругвай: Муслера, М.Перейра, Лугано (Коатес, 74), Годін, Касерес, Егурен, Перес (Гаргано, 64), А.Гонсалес (Ернандес, 79), К.Родригес (Рамірес, 64), Суарес, Кавані.

Голи: Ярмоленко (1), Коноплянка (45) – А.Гонсалес (43), Лугано (61), Ернандес (87).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер