»Порту» – «Динамо»: говорять цифри

»Порту» – «Динамо»: говорять цифри

Перемога в Порту стала для «Динамо» першою в груповому турнірі Ліги чемпіонів після чотирирічної перерви. За цей час динамівці провели 15 матчів, з яких 4 поєдинки звели внічию і 11 програли. Різниця м'ячів при цьому – 10:39 не на користь нашої команди.

Також вікторія в Португалії стала першою виїзною в груповому турнірі, починаючи з сезону 2004/2005 (нагадаємо, що поєдинок в Римі проти місцевої «Роми» був перерваний після першого тайму за рахунку 1:0 на користь «Динамо»; в результаті киянам була присуджена технічна перемога 3:0). Остання ж «повноцінна» перемога «Динамо» була здобута 8 березня 2000 року («Русенборг» – «Динамо» – 1:2).

У переможному для себе поєдинку з «Порту» гості завдали одного (!) удару в рамку воріт Нуну – і цей удар виявився результативним. Всього ж у нинішньому груповому турнірі «Динамо» чотири рази потрапляло у ворота суперників (окрім «Порту», тричі в рамку воріт «Арсеналу»; в Стамбулі кияни били неточно), забивши при цьому два голи. Для порівняння: суперники завдали по воротах Станіслава Богуша 12 ударів у трьох матчах і забили один м'яч.

Найактивнішим у матчі можна назвати півзахисника «Порту» Лучо Гонсалеса. Майже за 96 хвилин поєдинку (враховуючи доданий час) аргентинець подолав більше 12-ти кілометрів (12,09). Гідний опір «мозковому центру» «Порту» чинила пара динамівських «опорників» Огнєн Вукоєвич і Бадр Ель Каддурі – у них показники 11,9 і 11,79 кілометрів відповідно. Також можна відзначити і працездатність автора переможного м'яча в матчі Олександра Алієва (11,81 км.).

Відзначимо також, що, програвши у вчорашньому матчі, португальський клуб впритул наблизився до «Динамо» за кількістю поразок у Лізі чемпіонів. У нашого клубу 40 поразок, а в «Порту» тепер їх 39. Також 39 поразок у голландського ПСВ, і після сьогоднішнього поєдинку проти «Марселя» ейндховенці цілком можуть порівнятися з «Динамо» за цим показником.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер