Відвідайте виставку робіт колишнього гравця «Динамо»

Відвідайте виставку робіт колишнього гравця «Динамо»

Перший проект «Пори року» представить картини Віктора Севастьянова (1923 – 1993) – талановитого живописця й не менш відомого футболіста київського «Динамо».

Живопис та футбол – дві пристрасті, які визначили долю Віктора Севастьянова. Одночасним було його зарахування до Одеського художнього училища й до Одеського спортивного товариства «Харчовик» (пізніше «Чорноморець»). Із 1947 до 1953 роки Севастьянов був одним із найкращих гравців столичного «Динамо». Але й тоді, за спогадами легендарного воротаря «біло-синіх» Олега Макарова, він використовував будь-який час для малювання та пристрасно мріяв стати художником.

Із середини 1950-х Севастьянов залишив футбол та повністю присвятив себе живопису. Художник тісно спілкувався та працював разом із такими видатними художниками, як Віктор Шаталін, Леонід Чичкан, Петро Сльота, Микола Хан, Федір Захаров, Анатолій Пламеницький. У 1963 році за рекомендацією Сльоти, Чичкана та Хана Севастьянов став членом Спілки художників СРСР.

Світ мистецтва для Віктора Севастьянова – це світ природи. Саме природа, її мотиви, гра кольорів та відтінків – головний сюжет усіх його творів. На виставці будуть експоновані близько 30 живописних творів різних років із приватних колекцій Ігоря Шарова й Дмитра Полубесова та компанії European Law Group.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер