Посол Бразилії зустрівся із земляками-динамівцями

У «Динамо» з'явилася чудова традиція! З легіонерами, які грають у нашій команді, обов'язково знайомляться Посли кожної з країн. Раніше на базу «Динамо» в Кончі-Заспі завітав Посол Фінляндії. А в п'ятницю на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського відбулася зустріч Посла Бразилії Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло із земляками. Їх у «Динамо» зараз троє – Бетао, Леандро Алмейда та Жерсон Маграо. Цікаво, що Посол Бразилії в Україні працює зовсім нещодавно і насамперед, після ухвалення прийняття вірчої грамоти, вирішив познайомитися з футболістами «Динамо». Пан Круз-де-Мелло зізнався, що є палким футбольним уболівальником, а оскільки сам він народився в Ріо-де-Жанейро, то вболіває за місцевий «Фламенго».

Пан Посол у супроводі генерального директора клубу Резо Чохонелідзе з цікавістю ознайомився зі стадіоном, на якому грають його земляки. – Ви навіть більші посли в Україні, ніж я, - зазначив Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло, звертаючись до гравців. – Я посол уряду країни, а ви – бразильського народу. Люди складають враження про Бразилію по вашій грі. Я би дуже хотів, щоб між нами склалися хороші дружні стосунки, оскільки я тут, зокрема, і ваш посол.

Пан Круз-де-Мелло виказав надію зібрати всіх бразильських футболістів, які грають в українських клубах. Оскільки в наступному турі чемпіонату «Динамо» зустрічається з «Металістом», Маграо, Алмейда та Бетао пообіцяли передати харківським бразильцям побажання Посла.

- Ми маємо зустрічатися, розвивати зв'язки і допомагати один одному також на рівні молодіжного та юніорського футболу. Це ж стосується й обміну досвідом у рамках підготовки України до Євро-2012, оскільки бразильська сторона має величезний досвід проведення подібних турнірів, - наголосив пан Посол.

Після невеликої екскурсії по стадіону і клубному музею Посол Бразилії в Україні та футболісти «Динамо» поділилися враженнями:

- Пане Посол, бразильці грають як у «Динамо», так і в «Шахтарі». На боці якого клубу будуть ваші симпатії?

- Буду з вами щирий. Оскільки я живу в Києві й тепер вважаю себе киянином, це значить, що мій клуб – «Динамо». А хлопці, які стоять поряд, – найулюбленіші гравці. Гадаю, прихильність до цього клубу заснована на його грі.

- Чим викликаний такий інтерес до футболу, що вже на другий день роботи в Україні ви вирішили познайомитися з гравцями?

- Як тільки я приїхав до вашої країни, відразу ж подумав, що є одним із найбільш важливих моментів мого перебування. Тому перше, що я запитав у свого секретаря – де тут бразильські хлопці-футболісти? Я хочу з ними зустрітися. Потім офіційно попросив у клубу надати мені таку можливість.

- Питання до Бетао, «ветерана» бразильської діаспори в Києві: «Динамо» - клуб, який завжди славився традиціями та історією. Враховуючи, що ви граєте в команді більше року, встигли проникнутися динамівським духом?

Бетао: Для нас, бразильців, це питання дуже близьке та зрозуміле. Наші клуби також пишаються своїми традиціями, тому ми звикли, що кожна гра – велика відповідальність. Ми ніяким чином не можемо заплямувати честь клубу, за який виступаємо. Крім того, «Динамо» - один із провідних клубів на міжнародній арені й представлений практично в кожному футбольному огляді на провідних ролях. Що стосується гри цього сезону, ми вже змогли в певній мірі себе показати. Перше хвилювання позаду, надалі ми будемо грати ще краще.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер