Право на вибір. Динамівці проголосували в Ізраїлі

Робочий день делегації «Динамо» на підготовчому зборі в Ізраїлі розписаний із ранку до пізнього вечора. Тим не менш, 17-го січня, у день вибору Президента України, наставник команди Валерій Газзаєв схвалив бажання українських футболістів і тренерів, а також обслуговуючого персоналу зробити свій вибір. На зустріч динамівцям пішло Посольство України в Державі Ізраїль, максимально посприявши оперативному вирішенню всіх юридичних питань.

Шлях із Кейсарії до Тель-Авіва, де розташовано Посольство України в Державі Ізраїль, а в ньому й зарубіжна виборча ділянка №25, зайняв трохи більше за півгодини. Делегацію в синьо-білій спортивній формі зустрів Надзвичайний і Повноважний Посол України в Державі Ізраїль Ігор Володимирович Тимофеєв. Поки співробітники Виборчої комісії приймали заяви від динамівців із проханням проголосувати у зв'язку з відрядженням на даній виборчій дільниці, гравці команди Артем Мілевський, Олександр Шовковський, Станіслав Богуш і Тарас Михалик, тренери Валерій Зуєв і Михайло Михайлов розповіли пану Послу про плани команди в Ізраїлі, пригадали попередні візити на Землю обітовану. У першому кабінеті Посольства на тлі українського прапора зробили загальну фотографію, а Мілевський на правах капітана презентував Ігорю Володимировичу динамівську футболку з №8 і прізвищем «Алієв». Чому? Артем пояснив це таким чином: «Мій друг дуже хотів проголосувати. А коли дізнався, що в нього не виходить викроїти кілька годин на поїздку до Посольства, вирішив через нас передати іменну футболку».

У зв'язку з лімітом часу динамівці проголосували, оминувши довгу чергу. Ніяких заперечень це не викликало, навіть навпаки – люди з радістю зустрічали своїх співвітчизників, бажали їм успіхів на футбольних полях. За словами співробітника виборчої комісії, загалом на ділянці в Тель-Авіві мають право голосувати трохи більше 37 тисяч громадян України. Звичайно, не в усіх із них є час і бажання це зробити, тим паче, неділя в Ізраїлі – робочий день. Вся процедура голосування зайняла у динамівців менше години. Окрім оператора «Динамо ТБ» Юрія Кузькіна, який зняв унікальні кадри, процес голосування висвітлювала знімальна група телеканалу «Інтер».

Зробивши цивільний вибір, своїми враженнями поділився Олександр Шовковський:

- Волею долі вибори президента України проходять у той період, коли ми перебуваємо за межами нашої країни. Як громадянин України я маю зробити свій вибір і віддати голос за кандидата, якого хотів підтримати. Останнім часом я спілкувався з багатьма достатньо впливовими і відомими людьми, аналізував інформацію. Рішення ухвалив давно і тепер сподіваюся, що відданий голос принесе користь обраному мною кандидату і, зрештою, буде вирішальним. За багаторічну кар'єру я вперше голосую поза межами України. У моїй історії був цікавіший випадок, коли я, перебуваючи в Києві, не мав права проголосувати. Через те, що за якимись документами в цей час я, нібито, перебував за межами України. На щастя, мені вдалося знайти потрібних людей і протягом двох-трьох годин у судовому порядку відновити законне право на волевиявлення. Тоді, якщо не помиляюся, це були вибори до Верховної Ради.

 

Дмитро Шаповал, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Тель-Авіву (Ізраїль)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер