Представляємо новачка. Андрій ЦУРІКОВ

Представляємо новачка. Андрій ЦУРІКОВ

Першим тренером майбутнього футболіста «Динамо» був Володимир Шаповалов.

В ДЮФЛ за «Металург» Цуріков виступав з 2005-го до 2009-го року. У тому ж 2009-му Андрій дебютував у 2-й лізі України за команду «Металург-2». Було це у матчі з мелітопольським «Олкомом», кольори якого колись захищав ще один нинішній динамівський оборонець Євген Хачеріді. У сезоні 2008/09 за «Металург-2» перспективний гравець провів шість матчів і забив гол у ворота харківського «Арсеналу», після чого був включений в загальну заявку запорізьких «металургів» виступаючи в «дублі» цього клубу.

У Прем'єр-лізі Андрій дебютував 25.07.2010 у матчі проти львівських «Карпат». Львів'яни перемогли, а Цуріков заробив жовту картку.

У жовтні того ж року «Металург» здобув перемогу над «Дніпром» у фіналі Кубка Євгена Кучеревського (3:2), причому внесок Андрія в цей успіх виявився досить вагомим.

Молодий, але досвідчений

Позиція Цурікова на полі - лівий захисник, хоча він без проблем може «просунутися» вперед в центр поля, зігравши на позиції крайнього лівого півзахисника.

Андрій є молодим, але вже досить обстріляним на рівні Прем'єр-ліги футболістом, оскільки на момент переходу в «Динамо» в його активі вже 33 матчі в молодіжній першості, чотири - в Кубку України і, що найважливіше, 28 поєдинків в елітному українському дивізіоні, в 21-му з яких він виходив на поле з перших хвилин, забивши при цьому два голи.

Крім усього іншого, Цуріков регулярно викликався і викликається під прапори збірної України. Спершу U-17 (5 матчів), потім U-19 (7 матчів). На момент переходу в «Динамо» Андрій є футболістом молодіжної збірної України.

Перший гол припав на «Динамо»!

А в сезоні 2010/11 ще зовсім юний 18-річний хлопець на 45-й хвилині зустрічі забив свій дебютний гол у Прем'єр-лізі у ворота... «Динамо»! Той матч, до речі, також закінчився внічию - 1:1 (Точним ударом відповів Шевченко). У поточному сезоні 2012/13, виступаючи за «Металург», Андрій Цуріков зумів вразити ворота «Металіста», а його команда лише наприкінці зустрічі упустила перемогу над харків'янами!

До підписання контракту з «біло-синіми» динамівські скаути ретельно вели Цурікова. «Наскільки мені відомо, за мною стежили останні кілька місяців. Добре, що все вдало склалося, і тепер я є гравцем «Динамо».

Майбутня боротьба за місце в складі, судячи з усього, лише мотивує Андрія. «Здорова конкуренція лише на краще. Вона є стимулом для професійного зростання футболістів. Особисто я ставлю перед собою максимальні цілі, одна з яких - грати в першій команді».

В «Динамо» новачок вже обрав собі 77-й номер, сподіваючись, що футболка з таким номером стане для нього щасливою. Що ж, нехай щастить!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер