Представляємо новачка: Жерсон РОДРІГЕС. Португалець із Люксембургу

Представляємо новачка: Жерсон РОДРІГЕС. Португалець із Люксембургу

Португалець із Люксембургу

Навряд чи знайдеться вболівальник, який, почувши ім'я Жерсон Леал Родрігес Говея, з першого разу визначить, кольори якої національної збірної він захищає. Угадати в новачку «Динамо» уродженця Португалії зовсім нескладно, а ось збірна - інше питання.

Народився Жерсон у Португалії в передмісті Лісабона, Прагалі. А от футбольна кар'єра Родрігеса починається вже у Франції в місті Мец, в однойменному клубі, вихованцем якого він і вважається. Щоправда, за «Мец» він не провів жодного поєдинку.

Багато в чому завдяки географічній близькості міста і країни Люксембургу, між сторонами здавна збудовані тісні відносини, у тому числі й у спорті. Свого часу саме в «Меці» кар'єру починав відомий захисник Джефф Штрассер, а у 2009-11 роках кольору цього клубу захищав легенда і капітан збірної Люксембургу - Маріо Мутц.

Від Франції до Молдови

Після закінчення футбольної Академії молоді гравці потребують ігрової практики і Родрігес, не маючи гарантій у першій команді «Меца», водночас виявився затребуваним у Люксембурзі, де і відкрив для себе сторінку виступів на професійному рівні.

Скромний, навіть за місцевими мірками, «Свіфт Експеранж» Жерсон змінив на «Уніон 05». Далі - оренда в багатий своєю історією «Расинг Уніон» та виступи за один із місцевих «грандів» - «Фолу». Скрізь Родрігес провів по сезону, але незмінно був гравцем основи і забивав. Особливо результативним став для нього сезон 2016/17, коли у 21 матчі за «Фолу» він забив 9 м'ячів. Тоді ж, блиснувши в місцевій першості, він отримав пропозицію з Голландії.

Скромний «Телстар», відомий своїми вихованцями, примітив новоспеченого люксембуржця (у березні Жерсон дебютував за місцеву збірну, а влітку поїхав виступати в Голландію). Після 12 матчів і 3 голів у другому дивізіоні Голландії, узимку 2018 року він пішов на підвищення переїхав у молдавський «Шериф».

Клуб із Тирасполя регулярно представляє свою країну в Європі і, ймовірно, це і була головна мотивація для футболіста. 10 липня 2018-го він уже дебютував у кваліфікації Ліги чемпіонів у матчі проти «Торпедо» з Кутаїсі. Усього на його рахунку 7 матчів у єврокубках, але без забитих голів.

Рятівник збірної України

Відігравши рік у «Шерифі» і ставши чемпіоном країни, у січні Жерсон отримав цікаву пропозицію від японського клубу «Джубіло Івата», де став одним із провідних виконавців, узявши участь у 18 матчах і відзначившись 7 забитими м'ячами.

Навряд чи Жерсон був добре знайомий українським шанувальникам футболу до поєдинків між національними збірними. У березневому матчі Родрігес став автором переможного гола... збірної України, поціливши у власні ворота на останній компенсованій хвилині. До слова, у тому поєдинку дебютним голом за Україну відзначився Віктор Циганков! А в матчі-відповіді він серйозно похитав нерви нашим захисникам і вболівальникам. В обох зустрічах він був одним із найкращих на полі серед двох команд.

Родрігес - гравець атакуючого плану, правша, здатний зіграти на всіх позиціях попереду. Основне амплуа - правий вінгер, але також здатний грати зліва і під нападником.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер