Представляємо суперника: «Барселона» (Іспанія)

Представляємо суперника: «Барселона» (Іспанія)

Барселона (Іспанія)

Повна назва: Futbol Club Barcelona

Дата заснування: 29 листопад 1899

Домашній стадіон: "Камп Ноу" (місткість - 99 354 глядача)

Президент: Карлес Тускетс (в.о.)

Головний тренер: Рональд Куман (з 19 серпня 2020 року)

Досягнення: 26-кратний чемпіон Іспанії, 30-разовий володар Кубка Іспанії, 13-разовий володар Суперкубка Іспанії, 5-разовий переможець Кубка/Ліги чемпіонів УЄФА, 4-разовий володар Кубка володарів Кубка УЄФА, 5-разовий володар Суперкубка УЄФА, 3 кратний чемпіон клубного чемпіонату світу.

Позиція в чемпіонаті Іспанії-2019/2020: 2-я

Минулий сезон

Важко назвати сезон-2019/2020 успішним для "Барселони". Набравши 82 очки в національному чемпіонаті, каталонці зайняли другу позицію, відставши від "Реала" на 5 балів. У 38 іграх іспанці забили 86 голів і пропустили 38. Найкращим бомбардиром команди став Ліонель Мессі (25 м'ячів), у всіх турнірах аргентинець забив 31 гол. Також Мессі став найкращим асистентом "Барселони" - 21 результативна передача в чемпіонаті, у всіх турнірах - 25. Таким чином, Ліонель - лідер команди за показником гол+пас (56 у всіх турнірах). Крім того, аргентинець оформив три хет-трик в рамках чемпіонату Іспанії - в матчах проти "Сельти", "Мальорки" і "Ейбар".

Виступи в Кубку Іспанії завершилися на стадії 1/4 фіналу, коли "Барселона" поступилася "Атлетіко Більбао" з рахунком 0:1. У Суперкубку каталонці програли "Атлетіко Мадрид" (2:3) в рамках півфіналу турніру.

У Лізі чемпіонів "Барселона" дійшла до 1/4 фіналу. У груповому етапі команда протистояла "Боруссії", "Інтернаціонале" і "Славії". Набравши 14 очок в шести матчах іспанці комфортно пройшли на наступний етап. В 1/8 фіналу каталонці зійшлися з "Наполі", який обіграли за підсумком двох матчів (1:1 і 3:1). Однак в 1/4 фіналу іспанці не змогли здолати німецький бар'єр - "Баварію". "Синьо-гранатові" розгромно програли мюнхенської команді (2:8).

Таким чином, в минулому сезоні "синьо-гранатові" провели 51 матч (38 - в чемпіонаті Іспанії, 9 - в Лізі чемпіонів, 3 - в Кубку Іспанії, 1 - в Суперкубку Іспанії).

Також варто відзначити, що у "Барселони" було дві відставки в 2020 році - 14 грудня 2020 року іспанський клуб і Ернесто Вальверде розірвали контракт за обопільною згодою, в серпні 2020 року головний тренер "Барселони" Кіке Сетьен, а також спортивний директор клубу Ерік Абідаль були звільнені. Таким чином, у команди було 3 головних тренера за календарний рік.

Літні трансфери

Помінявши тренера, "Барселона" продовжила перебудову і влаштувала чистку. Клуб покинули ряд гравців: Артуро Відаль перейшов в "Інтер", Нельсон Семеду в "Вулверхемптон", Іван Ракітіч в "Севілью", Луїс Суарес в "Атлетіко Мадрид", Артур Мело в "Ювентус".

У свою чергу, команду поповнили Миралем П'янич ("Ювентус"), Трінкал ("Брага"), Сержіньо десть ("Аякс"), Матеус Фернандеш ("Палмейрас"), Педрі ("Лас-Пальмас"), який повернувся з оренди з "Баварії" Філіппе Коутіньйо.

Детальніше про нового головного тренера "Барселони" ми розповіли в матеріалі.

Старт в сезоні-2020/2021

"Барселона" з початку сезону провела 8 офіційних поєдинків і розташувалася на 12 місці в чемпіонаті Іспанії з 8-ма очками в активі (2 перемоги, 2 нічиї, 2 поразки, м'ячі - 10:6). Інакше справи у іспанців йдуть в Лізі чемпіонів. На рахунку каталонців дві перемоги в двох матчах - над "Ференцварош" (5:1) і "Ювентусом" (2:0), що дозволило "Барселоні" очолити групу G.

Нагадаємо, поєдинок "Барселона" - "Динамо" в рамках третього туру групового етапу Ліги чемпіонів відбудеться в середу, 4 листопада, на "Камп Ноу". Початок - 22:00

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер