Представляємо суперника: «Брюгге» (Бельгія)

Представляємо суперника: «Брюгге» (Бельгія)

"Брюгге" (Бельгія)

Повна назва: Club Brugge Koninklijke Voetbalvereniging

Прізвисько: "Чорно-сині"

Дата заснування: 13 листопада 1891 року

Домашній стадіон: "Ян Брейдель" (місткість - 29 062 глядача)

Президент: Барт Верхаген

Головний тренер: Філіп Клеман (у команді з липня 2019 року)

Титули: 16-кратний чемпіон Бельгії; 11-разовий володар Кубка Бельгії; 15-разовий володар Суперкубка Бельгії; фіналіст Кубка європейських чемпіонів 1977/78; фіналіст Кубка УЄФА 1975/76

Позиція в чемпіонаті Бельгії-2019/2020: 1-а

Середній вік гравців: 24,8 року (за даними Transfermarkt)

Зимові трансфери

Під час зимового трансферного вікна в команді відбувся ряд змін. Клуб покинули гравці: Крепін Діатта ("Монако"), Луан Перес ("Сантос"), Сібе Схрейверс ("Левен"), Еммануель Бонавентуре ("Кельн"), Симон Делі ("Славія"),  Міхаель Кременчік (ПАОК).

Але водночас "Брюгге" поповнили: Бас Дост ("Айнтрахт"), Набіль Дірар ("Фенербахче"), Стефано Денсвіл ( "Болонья"), Тахіт Чонг ( "Манчестер Юнайтед").

Поточний сезон

"Брюгге" впевнено йде в чемпіонаті Бельгії. "Чорно-сині" - лідери своєї національної першості. Після 26-ти турів в активі команди 60 очок (19 перемог, 3 нічиї, 4 поразки, різниця м'ячів 55:18). "Брюгге" випереджає "Антверпен", який розташувався на другому місці, на 13 балів. Варто відзначити, що підопічні Клемана мають гру в запасі - виїзний матч із "Шарлеруа", скасований через незадовільний стан поля на минулих вихідних.

Менш вдалими виявилися виступи бельгійців у Лізі чемпіонів. Суперниками в груповому етапі Ліги чемпіонів стали "Боруссія", "Лаціо" і "Зеніт". Набравши 8 очок у шести іграх і посівши третє місце, "чорно-сині" вирушили в 1/16 Ліги Європи.

Новини напередодні гри

Напередодні першого матчу 1/16 фіналу Ліги Європи між "Динамо" і "Брюгге" в бельгійській команді виявлено спалах коронавируса.

Результати тестів на COVID-19 перед вильотом до Києва виявилися позитивними для головного тренера "Брюгге" Філіпа Клемана і його асистентів. На матчі в Києві "чорно-синіми" керуватиме наставник молодіжної команди "Брюгге" Рік Де Міл і його асистент Тім Смолдерс.

Крім того, коронавірус раніше був виявлений у трьох гравців команди - Стефано Денсвіла, Матея Мітровіча і Ханса Ванакена. Шарль де Кетеларе, у якого була підозра на COVID-19, отримав негативний результат тесту і вирушив до столиці України. Залишився в Бельгії через проблеми зі здоров'ям і найкращий бомбардир команди - Ноа Ланг. Через дискваліфікацію першу зустріч з киянами пропустить Едуард Соболь, який заробив вилучення в останньому матчі групового раунду Ліги чемпіонів проти "Лаціо".

Нагадаємо, на поєдинок з киянами бельгійці заявили 22 футболістів.

Матч 1/16 фіналу Ліги Європи "Динамо" - "Брюгге" відбудеться в четвер, 18 лютого, на НСК "Олімпійський". Початок - о 17:00.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер