Представляємо суперника: «Ференцварош» (Угорщина)

Представляємо суперника: «Ференцварош» (Угорщина)

Ференцварош (Будапешт, Угорщина)

Повна назва: Ferencvaros Torna Club

Дата заснування: 3 травня 1899

Домашній стадіон: «Ференцварош» (місткість - 23 700 глядача)

Президент: Габор Кубатієв

Головний тренер: Сергій Ребров (з 22 серпня 2018 року)

Досягнення: 31-кратний чемпіон Угорщини, 23-разовий володар Кубка Угорщини, 2-разовий володар Кубка Ліги Угорщини, 6-разовий володар Суперкубка Угорщини, володар Кубка ярмарків (1964/65), фіналіст Кубка володарів Кубків УЄФА (1975)

Позиція в чемпіонаті Угорщини-2019/2020: 1-я

«Ференцварош» - найтитулованіший клуб Угорщини, це його 31-й чемпіонський титул і другий поспіль. Підопічні Сергія Реброва за три тури до закінчення чемпіонату Угорщини оформили чемпіонство. «Зелені орли» стали недосяжними для конкурентів завдяки виїзній перемозі над «Гонведом» з рахунком 2:0.

Минулий сезон

Чемпіонат Угорщини-2019/2020 - 121-й сезон чемпіонату Угорщини по футболу. Він розпочався 3 серпня 2019 року і закінчився 27 червня 2020 року.

«Ференцварош» на чолі з Сергієм Ребровим фінішував в чемпіонаті з 76-ма очками в активі, які дозволили добути чемпіонство. Відставання найближчого переслідувача «Фехервара» склало 13 балів. «Фраді» чемпіонами стали достроково - після 33-го туру. Бомбардири команди - центрфорвард Франк Болі (10 м'ячів) і український вінгер Олександр Зубков (9 голів).

Інакше справи «Ференцвароша» склалися в Кубку Угорщини і Лізі Європи. В ¼ фіналу Кубка Угорщини за підсумком двох матчів «Фехервар» залишив за бортом турніру підопічних Сергія Реброва, а в Лізі Європи «Ференцварош» не вийшов з групи H.

У груповому етапі команда протистояла «Еспаньйолу», «Лудогорца» і ЦСКА. Набравши 7 очок в шести матчах, «Ференцварош» закріпив за собою 3 місце. Угорці здобули одну перемогу, чотири рази зіграли внічию і один раз програли.

Літні трансфери

Під час літнього трансферного вікна в команді відбувся ряд змін. Клуб покинули гравці: Микола Сігневіч перейшов в БАТЕ, Кені Отігба в «Вашаш», Девід Гроф в «Дебрецен», Давида Ландзафаме в «Гонвед», Гастон Лодіко в «Ланус», Рего Шанто в «Залаегерсег ТЕ». Але разом з тим, «Ференцварош» поповнили мирт Узун з «Локомотива» (Хорватія), Роко Батурина з «Динамо» (Загреб), Аісса Лайдуні з «Волунтарі» (Румунія), Адам Богдан з «Хайберніан» (Шотландія), Аднан Ковачевич з «Корони» (Польща), Роберт Мак (без клубу).

Старт в сезоні 2020/21

«Ференцварош» з початку сезону провів вже 13 матчів. У першому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів угорська команда здолала шведський бар'єр - «Юргорден». Підопічні Реброва обіграли скандинавську команду з рахунком 2:0. Далі у другому кваліфікаційному раунді «Ференцварош» обійшов шотландський «Селтік» (2:1) і в третьому суперником угорців став «Динамо» Загреб, який також «Ференцварош» обіграв (2:1). Заключним етапом перед груповий стадією турніру стали матчі в рамках плей-офф Ліги чемпіонів проти норвезького «Мольде» .Загальний рахунок - 3:3, але перевага за гостьовими м'ячам за «Фраді». Таким чином, «Ференцварош» вперше за 25 років вийшов у груповий турнір Ліги чемпіонів, де в першому турі був розгромлений «Барселоною».

У чемпіонаті Угорщини підопічні Реброва набрали після шести турів 16 очок (5 перемог, 1 нічия, м'ячі - 14:3) і лідирують у турнірній таблиці, випереджаючи «Фехервар» на одне і «Будафокі» на три бали. Плюс, «Зелені орли» зіграли один матч в рамках Кубка Угорщини (перемога над «Рацкеве» 6:1).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер