Представляємо суперника: ФК «Базель-1893» (Швейцарія)

Представляємо суперника: ФК «Базель-1893» (Швейцарія)

У «Динамо» та «Базеля» зараз багато спільного. Після першої частини національних чемпіонатів обидва клуби впевнено лідирують, кияни випереджають конкурента на п'ять очок, а базельці – на вісім. В єврокубках клуби вийшли до плей-оф раунду Ліги Європи та Ліги чемпіонів відповідно, готуючись зараз до лютневих поєдинків. Зазначимо, що в 1/8 фіналу ЛЧ «Базель» зустрінеться з «Порту».

Напевно, більше за всіх контрольному матчу з «Базелем» зрадів захисник «Динамо» Александар Драгович. Саме в «Базелі» Драгович став відомим у футбольному світі, тричі перемігши в чемпіонаті Швейцарії та одного разу в Кубку Швейцарії. У 2012 році Александара було визнано найкращим захисником Суперліги, а влітку наступного року він перейшов до «Динамо».

П'ять останніх сезонів «Базель» ставав чемпіоном Швейцарії, довівши кількість трофеїв до 17-ти. Це другий показник Суперліги, більше лише у «Грассхоппера» (24). Також 17 чемпіонств в активі «Серветта». У Лізі Європи сезону 2012/13 «Базель» дійшов до 1/2 фіналу, а в розіграші Кубка чемпіонів 1973/74 до 1/4 фіналу.

Що ж із себе представляє клуб, який у групі Ліги чемпіонів залишив позаду грізний «Ліверпуль»?

Улітку 2014 року «Базель» очолив відомий у минулому португальський футболіст Паулу Соуза. Під його керівництвом у Суперлізі команда провела 18 матчів: 13 перемог, 2 нічиї та 3 поразки, різниця м'ячів 40:18. Основним воротарем команди є чех Томаш Вацлик. У захисті звертає на себе увагу гравець збірної Швейцарії Фабіан Шер, який після завершення сезону напевно залишить клуб, до нього є зацікавленість збоку європейських грандів.

У півзахисті серед лідерів найкращий бомбардир клубу Шкельзен Гаші, на його рахунку в Суперлізі 11 м'ячів у 15 матчах, Фабіан Фрай, Мохаммед Ель Ненні. Широкий вибір у Паулу Соузи й у нападі. Це легендарний Марко Штреллер, 33-річний капітан команди. Й обдарована молодь – Дерліс Гонсалес та Брил Емболо.

У нинішнє зимове міжсезоння склад «Базеля» поповнився Адамом Траоре, лівим захисником із португальської «Віторії».

Готуючись до другої частини сезону, «Базель» провів три матчі. У першому без проблем переграв французький FC Hégenheim 9:0. Потім, уже прибувши на збір до Марбельї, зіграв 2:2 із «Карлсруе» та переміг 2:1 «Фортуну» з Дюссельдорфа.

Перший офіційний матч у нинішньому році «Базель» проведе 8 лютого проти «Грассхоппера». Потім зіграє зі «Сьйоном», а 18 лютого в Лізі чемпіонів із «Порту».

Пряма трансляція сьогоднішньої зустрічі з Марбельї на каналі Динамо Київ YouTube розпочнеться о 17:00 за київським часом.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер