Представляємо суперника: ПФК «Лудогорець» (Болгарія)

Представляємо суперника: ПФК «Лудогорець» (Болгарія)

Футбольний клуб з назвою «Лудогорець» був заснований у 1945 році в місті Разград, в результаті злиття декількох команд. У 2006 році клуб, який до того часу змінив назву на «Антибіотик», припинив своє існування через фінансові проблеми.

У 2001 році у Разграді (населення – близько 33 тис.) був створений клуб «Разград 2000», який у 2010 році був перейменований на «Лудогорець» і став вважатися спадкоємцем зниклого в 2006 році клубу.

Вересень 2010-го виявився поворотним моментом в історії клубу. Власником «Лудогорця» став бізнесмен Кирило Домусчиєв, який вклав у клуб серйозні гроші. Вже через рік «Лудогорец» вперше у своїй історії опинився у вищому дивізіоні болгарського футболу. Дебютний сезон в еліті (2011/2012) вийшов тріумфальним: «Лудогорець» зробив золотий хет-трик, вигравши одночасно чемпіонат Болгарії, національний Кубок, а згодом і Суперкубок.

У наступному сезоні «Лудогорець» знову завоював золоті медалі національної першості, а за підсумками третього сезону (2013/2014) свого перебування в елітному національному дивізіоні команда з Разград знову зробила золотий хет-трик.

За три сезони в єврокубках «Лудогорец» також встиг продемонструвати непогані результати. З третьої спроби клуб пробився в основну стадію Ліги чемпіонів.

У дебютному сезоні була поразка в напруженій боротьбі у другому раунді від загребського «Динамо».

У другому сезоні (2013/2014) «Лудогорець» дістався до раунду плей-офф, але за всіма статтями програв «Базелю», продовживши боротьбу в груповому раунді Ліги Європи. У непростій групі болгарський клуб посів перше місце, не вигравши лише один матч – у одеського «Чорноморця». У весняній частині «Лудогорець» здолав римський «Лаціо», але в 1/8 фіналу поступився «Валенсії». Ще тоді «Лудогорець» міг зустрітися з київським «Динамо», але команда Олега Блохіна поступилася місцем в 1/8 фіналу команді Хуана Піцці.

У сезоні 2014/2015 «Лудогорец» вперше у своїй історії пробився до групового етапу Ліги чемпіонів, здолавши «Стяуа» з Румунії. Матч ознаменувався тим, що через вилучення голкіпера на 119-й хвилині на ворота перед серією пенальті став польовий гравець Космін Моці (замін у «Лудогорця» не залишалося), який став героєм матчу, відбивши два пенальті (вперше в історії польовий гравець, який став на ворота, зумів здобути перемогу в серії пенальті).

Потрапивши в одну групу з «Реалом», «Базелем» і «Ліверпулем», «орли» посіли підсумкове четверте місце (1 перемога, 1 нічия, 4 поразки, різниця м'ячів - 5:14).

За підсумками осінньої частини чемпіонату Болгарії «Лудогорець» займає друге місце, відстаючи на три очки від софійського ЦСКА.

Підготовку до весняної частини команда почала в середині січня і вже встигла провести шість контрольних матчів (перші два – на першому зборі в Туреччині):

18.01.14. «Лудогорець» - «Гройтер Фюрт» (Німеччина) - 1:0

20.01.14. «Лудогорець» - «Динамо» (Москва, Росія) - 1:1

25.01.14. «Лудогорець» - «Уніон» (Німеччина) - 0:1

28.01.14. «Лудогорець» - «Рієка» (Хорватія) - 2:1

31.01.14. «Лудогорець» - «Спартак» (Москва, Росія) - 3:2

04.02.14. «Лудогорець» - «Дніпро» (Дніпропетровськ, Україна) - 0:0

Матч проти київського «Динамо» стане останнім контрольним для «Лудогорця» на другому зимовому зборі. Вже 15 і 22 лютого «біло-зеленим» належить провести два матчі 1/8 фіналу Кубка Болгарії проти команди «Бероє» з міста Стара-Загора.

Головним тренером «Лудогорця» є Георгі Дерменджиєв, який в бутність гравцем виступав за болгарські «Славію» і «Янтру», а у тренерському штабі «Лудогорця» працює з 2011 року.

Кістяк команди приблизно наполовину складається з болгарських футболістів, багато з яких є основними гравцями національної збірної – голкіпер Владислав Стоянов, захисники Йордан Мінєв, Георгі Терзієв, півзахисники Свєтослав Дяков, Михайло Александров.

Проте важливу роль у «Лудогорці» відіграють і легіонери. У захисті варто виділити румуна Козміна Моці, бразильця Жуніора Кайсару і колумбійця Брайана Ангуло, в середній лінії увагу варто звернути на іспанця Дані Абало, португальця Фабіо Ешпіньо та мадагаскарця (!) Абела Анісе, а в нападі виділяються бразильці Марселіньо і Жуніньо Кішада, тунісець Хамза Юнес і кращий бомбардир команди на даний момент, нідерландець Віргіл Місіджан.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер