Представляємо суперника: «Олімпіакос» (Пірей, Греція)

Представляємо суперника: «Олімпіакос» (Пірей, Греція)

Заснований: 10 березня 1925 року;

Місто: Пірей;

Стадіон: «Георгіос Караїскакіс», 32 115 глядачів;

Власник: Євангелос Маринакіс;

Президент: Янніс Мораліс;

Головний тренер: Педру Мартинш (Португалія);

Капітан команди: Костас Фортуніс;

У рейтингу УЄФА: 35-е місце;

Кольори клубу: червоний і білий;

Прізвиська: «Легенда», «Червоно-білі», «Анчоуси»;

Сезон 2017/18: 2-е місце в чемпіонаті;

Офіційний сайт: www.olympiacos.or

Минулий сезон

З відставанням у п'ять очок від ПАОКа підопічні Педру Мартинша посіли друге місце в національному чемпіонаті. Виступ у Лізі Європи «Олімпіакос» теж не заніс собі в актив - на стадії 1/16 фіналу турніру київське «Динамо» за підсумком двох матчів (2:2 на виїзді, 1:0 вдома) вибило греків із Ліги Європи. Перший матч у Греції залишив надію для обох команд, але у другій грі гол Франа Соля відправив «біло-синіх» у 1/8 фіналу турніру.

Стадіон

Домашні матчі «Олімпіакос» проводить на стадіоні «Георгіос Караїскакіс» у Піреї, здатному вмістити 32 115 глядачів. Стадіон було відкрито в далекому 1896 році й уперше його експлуатували на Олімпійських іграх того ж року як велодром. Уперше був реконструйований у 1964-му, другий – повністю зруйнований та заново відбудований у 2004-му.

Тренер

Наставником «Олімпіакоса» є 48-річний португальський тренер Педру Мартинш. До того, як очолити пірейців, працював виключно в себе на батьківщині. Серед досягнень – вихід до фіналу Кубка Португалії разом із скромним «Гімарайншом» 2017-го року. Крім сезону 2018/2019 у своїй тренерській кар'єрі перетинався з «Динамо» в сезоні 2014/2015: очолюваний ним «Ріу Аве» двічі поступився «біло-синім» у груповому турнірі Ліги Європи (0:3 вдома і 0:2 на виїзді).

Динамівський слід в історії «Олімпіакоса»

На початку 1990-х років у складі клубу з Піреї виступали українці Геннадій Литовченко та Олег Протасов, які до цього успішно захищали кольори київського «Динамо», а тренував команду легенда нашого клубу Олег Блохін. Також у 2002-2004 роках «Олімпіакос» тренував Олег Протасов.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер