Представляємо суперника. СК «Карлсруе» (Німеччина)

Представляємо суперника. СК «Карлсруе» (Німеччина)

Історія цього клубу нагадує стрибки на батуті – спочатку футболістів із землі Баден-Вюртемберг уже неодноразово підносило вгору, й потім різко доля опускала донизу... Так повторювалося неодноразово й минулий сезон не став винятком.

Крутими сходами донизу

Вибувши за підсумками сезону 2008/09 із Бундесліги, «синьо-білі» аж до завершення минулого сезону виступали у другому за значенням дивізіоні німецького професійного футболу. Проте, втриматися там не змогли й, посівши 15-е місце, були змушені боротися за збереження свого місця у 2-й Бундеслізі в перехідних матчах плей-офф із «Регенсбургом». Обидві гри завершилися бойовими нічиїми 1:1 та 2:2 але більш результативна гра припала на зустріч на «Вільдпаркштадіоні» (домашній арені «Карлсруе»), що відправило команду Маркуса Кучинського до третьої ліги, де клуб востаннє грав у сезоні 2000/01.

Перепади висот

Середина 90-х стала найкращим періодом у сучасній історії «Карлсруе». У чемпіонаті Бундесліги 2002/03 клуб здивував багатьох, посівши шосте місце. До третього не вистачило лише трьох очок. Тим не менш, уболівальники були безмежно задоволені, адже їхні улюбленці вперше у своїй історії пробилися до єврокубків. У команді того скликання першу скрипку грав російський форвард Сергій Кир’яков, який став із 11-ма голами найкращим бомбардиром клубу. Розпочав він відразу із хет-трику, забивши в домашньому матчі з майбутнім чемпіоном "Вердером". Спочатку команда Рехагеля вела 0:2, але "Карлсруе" в підсумку виграв 5:2.

У наступному сезоні 2003/04 команда під керівництвом Вінфрида Шеффера дісталася півфіналу Кубка УЄФА, обігравши до прикрого програшу «Аустрії» Зальцбург голландський ПСВ «Ейндховен», французький «Бордо» та іспанську «Валенсію». Особливо були осоромлені «кажани», яких німці розгромили за сумою двох матчів 7:0!

Як уже було зазначено, у «Карлсруе» після зльоту завжди йшов провал. У сезоні 1999/00 команда не втрималася навіть у 2-й Бундеслізі й опустилася ще нижче в той час, коли «синьо-білими» керував не хто інший, як нинішній тренер збірної Німеччини Йоахим Лев!

Підготовка до нового злету?

Що ж представляє із себе нинішній «Карлсруе». Зазнавши фіаско в перехідних матчах та опустившись дивізіоном нижче, керівництво клубу прийняло рішення омолодити склад та позбутися дорогих легіонерів, включаючи капітана та найкращого снайпера минулого сезону грузина Александра Іашвілі, який забив вісім м’ячів, а також кіпріота Еліаса Хараламбуса.

Зараз у розпорядженні Маркуса Кучинського (на фото перший зліва), якого вчетверте затверджено на посаду головного тренера (вперше у 2009 році), зібрані переважно молоді 20-ти – 23-х річні футболісти. Хоча залишилися й перевірені бійці, такі як голкіпер Дірк Орлішаузен, французький півзахисник Гаетан Кребс та перспективний Штефен Хаас.

На своєму першому тренувальному зборі, що проводиться із 20 до 26 червня, «Карлсруе» розташувався в готелі «Штубайєрдорф» в альпійському курортному селищі Фулпмес. Команда провела два тренувальні матчі, розгромивши аматорські клуби «Німеччина-Форст» 8:0 та ФК «Шпок» 9:1.

Наступна гра 23 червня проти «Динамо», після якої німці планують зустрітися із кутаїським «Торпедо».

Олег Задерновський

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер