Представляємо новачка. Владислав Кулач

Представляємо новачка. Владислав Кулач

Владислав Кулач

Дата народження: 7 травня 1993 року

Місце народження: Донецьк

Громадянство: Україна

Позиція: нападник

Зріст: 178 см. Вага: 74 кг

Попередні клуби: «Іллічівець», «Металург» (Запоріжжя), «Сталь», «Ескішехірспор» (Туреччина), «Зоря», «Гонвед» (Угорщина), «Ворскла».

Владислав Кулач народився у Донецьку та розпочав заняття футболом у місцевому «Олімпіку-УОР». Із 2009 року почав залучатися до юнацьких збірних України різних вікових категорій, а наступного року приєднався до структури «Шахтаря», де виступав за академію «гірників», юнацьку та молодіжну команди, а також «Шахтар-3».

2013 року відбувся дебют форварда за молодіжну збірну України – у матчі проти Словенії (2:1) в рамках Меморіалу Валерія Лобановського Кулач замінив нинішнього одноклубника Віталія Буяльського.

Перебуваючи на довгостроковому контракті в донецькому «Шахтарі», Владислав виступав в оренді за низку українських та іноземних клубів аж до 2019 року. Спочатку Кулач вирушив до маріупольського «Іллічівця», у складі якого дебютував у Прем’єр-лізі, вийшовши на заміну в матчі проти «Ворскли». А забитим м’ячем Влад відзначився вже в другому своєму поєдинку за маріупольців, вразивши ворота донецького «Металурга».

Взимку 2015 року Кулач приєднався до іншого «Металурга» – запорізького, а другу половину року провів в оренді у команді-новачку чемпіонату, дніпродзержинській «Сталі», за яку забив 5 голів у 15-ти матчах. Далі послідувала короткочасна оренда до турецького «Ескішехірспора» та вояж до луганської «Зорі», у складі якої Владислав став бронзовим призером чемпіонату України 2016/17.

Перед початком сезону 2017/18 Кулач був орендований «Ворсклою», разом із якою також завоював бронзові нагороди УПЛ. У зазначений період нападник записав на свій рахунок 10 голів у 36 матчах УПЛ та два забиті м’ячі у шести поєдинках групового етапу Ліги Європи – у ворота лісабонського «Спортинга» та «Карабаха». Гол у матчі з азербайджанським клубом (1:0) приніс полтавцям єдину перемогу в тому розіграші Ліги Європи.

Першу половину сезону 2019/2020 Владислав провів у будапештському «Гонведі», а взимку повернувся до «Ворскли», підписавши повноцінний півторарічний контракт із полтавським клубом. Того ж року команда досягла фіналу Кубку України, в якому за підсумками серії пенальті поступилася київському «Динамо».

Минулий сезон 2020/21 став найуспішнішим у кар’єрі Владислава Кулача – форвард провів за «Ворсклу» 34 матчі у всіх турнірах і забив 19 м’ячів. У розіграші української Премєр-ліги нападник записав на свій рахунок 15 голів (5 – із пенальті), очоливши бомбардирські перегони турніру та ставши першим гравцем «Ворскли», який зумів здобути титул найкращого голеадора сезону. Окрім того, 17 квітня 2021 року в домашньому матчі проти луганської «Зорі» (4:2) Кулач відзначився своїм першим хет-триком. 

Після яскравого року у складі полтавців форвард, у якого сплив термін контракту з «Ворсклою», отримав статус вільного агента та був запрошений до розташування київського «Динамо» для проходження передсезонної підготовки. Зумівши проявити себе та справити позитивне враження на тренерський штаб «біло-синіх», отримав пропозицію підписати контракт із нашим клубом. 

Як зазначив сам Владислав, отримавши запрошення на перегляд в «Динамо», він просто не міг не використати цей шанс: «Ще перед зборами ми розмовляли з Мірчею Луческу, і після цієї бесіди у мене була впевненість у тому, що в результаті все буде добре. Добре, що все так склалося, думаю, всі задоволені. Я довго чекав цього моменту, оскільки вже місяць перебував у команді, встиг познайомитися з хлопцями та адаптуватися в колективі, звик до тренувального процесу.

Звичайно, радий, що підписав контракт із «Динамо», перейшов у цей великий клуб. Буду робити все можливе, щоб допомагати команді в кожній грі та вигравати титули. Як мінімум, допомогти команді виграти всі трофеї в Україні - це першорядне завдання. І, звичайно, постаратися забити якомога більше м'ячів».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер