Представляємо суперника: «Астра» (Джурджу, Румунія)

Представляємо суперника: «Астра» (Джурджу, Румунія)

Наш майбутній суперник веде свою історію від далекого 1921 року, коли у Плоєшті було створено футбольну команду «Астра». У цьому містечку вона базувалася аж до 2012 року, поки не переїхала до сусіднього Джурджу. Більшу частину своєї історії, з 1921-го до 1998-го, «Астра» перебувала в нижчих лігах й особливих досягнень не мала. За підсумками сезону 1997/1998 команда з Плоєшті виборола право вперше в історії зіграти у вищому дивізіоні Румунії. Впродовж п’яти років, до 2003-го, «Астра» виступала у Дивізії А, аж поки не об’єдналася із земляками – «Петролулом».

Клуб з історичною назвою, «Астра», було відновлено два роки потому нинішнім президентом Іоаном Никулае. Стартувавши в Лізі 2, вже за чотири роки, за підсумками сезону 2008/2009, команда знову вийшла до найвищого дивізіону, де виступає, причому не без успіху, й донині. За п’ять сезонів, що минули з того часу, «Астра» досягла великих успіхів. У сезоні 2012/2013 команда, посівши четверте місце в чемпіонаті, здобула право дебютувати в Лізі Європи УЄФА, а в минулому зробила справжній прорив: посіла друге місце в чемпіонаті, при цьому вигравши виграла Кубок та Суперкубок Румунії. Також клуб із Джурджу вперше в історії зіграв у груповому турнірі Ліги Європи УЄФА, на шляху до якого переграв у раунді плей-оф не кого-небудь, а французький «Ліон» (0:1 вдома та 2:1 на виїзді, епізод гри на фото)!

Після першого кола в цьогорічному чемпіонаті Румунії «Астра», маючи в активі 30 очок, посідає четверте місце (8 перемог, 6 нічиїх, 3 поразки, різниця м’ячів – 30:13), поступаючись лідеру, бухарестському «Стяуа», 13 очок. Найкращим бомбардиром команди є Константин Будеску, на рахунку якого 6 м’ячів. Загалом, варто відзначити, що нинішній склад «Астри» є доволі різнобарвним. Кольори клубу з Джурджу захищають легіонери з одинадцяти країн – Тунісу, Гани, Японії, Бразилії, Кіпру, Франції, Нігерії, Португалії, Греції, Хорватії та Уругваю!

Наставником цього «інтернаціоналу» є колишній футболіст київського «Динамо», українець Олег Протасов. На цій посаді він замінив Даніеля Ісайла, якого було звільнено в жовтні 2014 року. Якщо в чемпіонаті справи у «Астри», судячи з того місця, яке посідає команда, йдуть більш-менш успішно, то от у груповому турнірі Ліги Європи вдало виступити не вдалося. У компанії із «Зальцбургом», «Селтиком» та загребським «Динамо» румуни посіли четверте місце, два рази вигравши та зігравши внічию.

Щоправда, наступного сезону вболівальники «Астри» не зможуть подивитися на те, як їхня улюблена команда грає в єврокубках, причому незалежно від того, яке місце клуб посяде в національному чемпіонаті. Справа в тому, що УЄФА відсторонила румунський клуб від участі в єврокубках наступного сезону через порушення правил фінансового fair-play. Клуб має прострочені кредитні заборгованості, й якщо до 31 січня не надасть доказів сплати боргів, може отримати довгострокову дискваліфікацію – до трьох років заборони участі в турнірах під егідою УЄФА.

Матч «Динамо» (Київ) – «Астра» (Джурджу) відбудеться 6 лютого, на одному з полів тренувального центру Марбельї.

Початок – о 17:00 за київським часом. Слідкуйте за прямою трансляцією спарингу, як і за всіма попередніми, на каналі Динамо Київ YouTube.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер