Представляємо суперника: «Бенфіка» (Луанда, Ангола)

Представляємо суперника: «Бенфіка» (Луанда, Ангола)

У сусідньому містечку Естепона, на місцевому стадіоні Doña Julia, кияни зіграють із командою «Бенфіка» з Луанди, що представляє екзотичну Анголу.

Африканський клуб недарма має ідентичну назву зі славетним португальським грандом, оскільки майже сто років тому, в 1922-му, він був створений як філіал лісабонської «Бенфіки». Від самого створення обидві команди мали схожі емблеми (на малюнку знизу: ліворуч – емблема ангольської «Бенфіки», праворуч – емблема португальської «Бенфіки») та клубні кольори, от тільки з трофеями утворився певний дисбаланс: якщо португальці за свою історію виграли безліч трофеїв, у тому числі на європейському та світовому рівні, то ангольці за 93 роки можуть похизуватися хіба що Суперкубком (2007) та Кубком країни (2014). У чемпіонаті же найвищим досягненням «орлів Луанди» є бронзові нагороди, які підкорювалися ним двічі – у 2009 та 2014 роках.

Відзначимо, що чемпіонат Анголи проводиться за системою «весна-осінь» і беруть у ньому участь 16 команд. Минулого сезону «Бенфіка Луанда» посіла третє місце, із 55-ма очками поступившись 14-ма пунктами чемпіону – «Рекреативо до Ліболо». Відзначимо, що «орли Луанди» мало забивають (31 м’яч – сьомий показник у лізі), але при цьому й мало пропускають (лише 18 м’ячів – другий показник у лізі).

Матч із «Динамо» стане для ангольського клубу генеральною репетицією перед поєдинком за Суперкубок Анголи проти чемпіона, який відбудеться вже 4 лютого. Регулярний же чемпіонат візьме старт 13 лютого, коли луандійці приймуть на своєму полі «Ле Мессаджер Нгозі».

Був у «Бенфіки» й досвід виступів у Кубку Конфедерації КАФ (аналог Ліги Європи УЄФА). Сталося це єдиного разу в 2007 році. У попередньому раунді «орли Луанди» переграли «Сан-Педро Клавер» із Екваторіальної Гвінеї (7:1 за сумою двох матчів), в 1/16 виявилися сильнішими за «Мотема Пембе», що представляє ДР Конго (4:1), а в 1/8-й здолали камерунський «Лез Астр» (4:1). Щоправда, як з’ясувалося згодом, у домашньому матчі ангольці випустили на поле дискваліфікованого гравця, за що команду було виключено зі змагань.

Нинішнім головним тренером команди є місцевий спеціаліст Зека Амарал, відомий тим, що у період 2010-2011 років очолював національну збірну Анголи. Капітан «Бенфіки» – 29-річний бразильський захисник Джеферсон, який прийшов до команди влітку минулого року. До цього ж упродовж п’яти сезонів виступав у складі португальського «Ріу Аве», суперника «Динамо» на груповій стадії цьогорічної Ліги Європи УЄФА.

Серед інших гравців звертають на себе увагу двоє півзахисників – 34-річний малієць Муртала Діакіта, який у складі «Шаньдун Люнен» у 2010 році став чемпіоном Китаю, а також 31-річний португалець Бруну Мануель Брага, який, як і Джеферсон, до «Бенфіки» виступав у «Ріу Аве».

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер