Представляємо суперника: ФК «Пушкаш Академія» (Угорщина)

Представляємо суперника: ФК «Пушкаш Академія» (Угорщина)

Поєдинок відбудеться 11 лютого, в середу, в місті Марбелья на стадіоні однойменного футбольного центру. Початок о 17:30 (час київський).

Мабуть, у багатьох шанувальників футболу угорський футбол асоціюється з легендарним нападником Ференцом Пушкашем. У рідній країні Пушкаш став п'ятиразовим чемпіоном у складі «Гонведу». А перейшовши до мадридського «Реалу» - п'ятиразовим чемпіоном Іспанії, триразовим володарем Кубка європейських чемпіонів та володарем Міжконтинентального кубка. На всі часи до історії увійдуть досягнення збірної Угорщини середини минулого століття, коли спочатку була перемога на Олімпійських іграх, а потім друге місце на чемпіонаті світу. У всіх своїх командах Ференц Пушкаш був одним із найкращих бомбардирів, а за підсумками XX сторіччя його визнали найкращим футболістом Угорщини! Ось таким знаковим для країни ім'ям названо клуб, із яким доведеться зустрітися «Динамо».

ФК «Академія футболу Ференца Пушкаша» (повна назва клубу) заснований у 2005 році як дочірня команда футбольного клубу «Відеотон». Базується в невеликому містечку Фельчут, а домашні матчі проводить на «Панчо-Арені», що вміщує 3500 глядачів.

Лише за три роки клуб пройшов шлях від другого дивізіону до вищого. У своєму дебютному сезоні в «OTP Банк Лізі» ФК «Академія Пушкаша» посів 14 місце з 16 учасників.

Зберігши прописку в еліті, в нинішньому сезоні клуб під орудою Міклоша Бенчеша (на фото) виступає куди більш успішно, посідаючи після 17-ти турів восьме місце.

А нападник Патрик Тішлер із сімома забитими м'ячами розташувався на другому місці серед найкращих бомбардирів.

Пауза в чемпіонаті Угорщини за тривалістю можна порівняти з українською. 6 грудня ФК «Академія Пушкаша» провів останній офіційний матч, а наступний призначено на 28 лютого (з чинним чемпіоном, «Дебреценом»).

На підготовчих зборах команда провела три контрольних поєдинки:

21.01.15. ФК «Пушкаш Академія» - «Сеглед» - 3:2

28.01.15. ФК «Пушкаш Академія» - «Межоковежд» - 2:0

07.02.15. ФК «Пушкаш Академія» - «Вашаш» - 0:2 

На наступний день після гри з «Динамо» угорці зіграють із норвезьким «Хогесундом».

Цей поєдинок, як і всі спаринги нашого клубу в Іспанії, можна буде подивитися в прямій трансляції на каналі Динамо Київ YouTube.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер