Представляємо суперника: «Мальме» (Швеція)

Представляємо суперника: «Мальме» (Швеція)

Профайл:

Головний тренер: Уве Реслер (Німеччина);

Президент: Хокан Йєпссон;

Капітан: Маркус Розенберг;

Прізвисько: Di blåe («Блакитні»), Himmelsblått («Небесно-блакитні»);

Домашній стадіон: «Сведбанк», 24,000 глядачів;

Кольори: блакитний, білий;

Трансферна вартість складу: 17,25 мільйони євро;

Середній вік гравців команди: 26,8 років;

Історія:

Клуб було засновано 24 лютого 1910 року. Клубу належить національний рекорд за кількістю виграних чемпіонатів (23) та Кубків Швеції (14). У євро кубках найбільшим досягненням «Мальме» є вихід до фіналу Кубку європейських чемпіонів сезону 1978/1979 рр., де шведський клуб поступився з мінімальним рахунком (0:1) англійському «Ноттінгем Форест».

Найуспішнішим тренером в історії «Мальме» є англієць Рой Ходжсон, який очолював команду у 1985-1989 рр., протягом цього часу п’ять разів привівши «небесно-блакитних» до золотих медалей чемпіонату та вигравши два національних кубки.

Сучасність:

За підсумками сезону 2018 року (чемпіонат Швеції проводиться за системою «весна-осінь») «Мальме», який ставав чемпіоном два останніх сезони, посів третє місце, поступившись чемпіону – АІКу – 9 очок. Команда, що представляє найбільше однойменне місто скандинавської країни, виграла 17 матчів, сім разів зіграла внічию та шість разів програла, за різниці м’ячів – 57:29.

Найкращим бомбардиром команди став капітан команди Маркус Розенберг, який за свою кар’єру пограв у Нідерландах («Аякс»), Німеччині («Вердер»), Іспанії («Расинг») та Англії («Вест Бромвич Альбіон») - 13 забитих м’ячів.

Матч «Динамо» – «Мальме» розпочнеться о 15:00 за київським часом. Гру покаже наш клубний YouTube-канал.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер