Представляємо суперника: «Нью-Інгленд Революшн» (США)

Представляємо суперника: «Нью-Інгленд Революшн» (США)

Профайл:

Головний тренер: Бред Фрідель;

Власник: Роберт Крафт (The Kraft Group)

Президент: Браян Білелло;

Домашній стадіон: «Жіллетт Стедіум», 65,878 глядачів для матчів американського футболу, 20 000 глядачів – для європейського футболу;

Кольори: темно-синій, червоний;

Трансферна вартість складу: 17,48 мільйонів євро;

Середній вік гравців команди: 25,7 років;

Історія:

Клуб було засновано в 1995 році й він став одним із десяти засновників МЛС. Назва клубу «Революшн» віддає шану історичній ролі, яку регіон Нова Англія зіграв у Американській революції. Власником клубу є Роберт Крафт, якому також належить клуб НФЛ «Нью-Інгленд Петріотс».

За свою історію «Революшн», який представляє місто Фоксборо (штат Массачусетс), п’ять разів виходив до фіналу Кубка МЛС, але жодного разу так і не виграли трофей. Також у 2007 році команда виграла Відкритий кубок США.

Найвідомішим футболістом, який виступав за «Нью-Інгленд», був легендарний італійський голкіпер Вальтер Дзенга, який після завершення кар’єри також тренував команду. Також за «Революшн» у 2010-2011 роках грав серб Ілія Століца, який свого часу виступав у чемпіонаті України за донецький «Металург».

У листопаді 2017 року команду очолив відомий у минулому голкіпер збірної США, який практично всю кар’єру провів у Англії, виступаючи за «Ливерпуль», «Блекберн», «Астон Вілла» та «Тоттенхем», 47-річний Бред Фрідель.

Сучасність:

За підсумками сезону 2018 року (чемпіонат МЛС проводиться за системою «весна-осінь») «Нью-Інгленд Революшн» посів восьме місце у Східній конференції, не вийшовши до плей-оф. Команда виграла 10 матчів, 11 разів зіграла внічию та 13 разів програла, за різниці м’ячів – 49:55.

Найкращим бомбардиром команди став еквадорець Кристіан Пінілья, який забив 12 м’ячів, 11 голів у активі канадця Тіла Банбері. Обидва футболісти заявлені і на новий сезон, який стартує в МЛС 2 березня – у 1-му турі «Нью-Інгленд Революшн» зіграє на виїзді з «Далласом».

Додамо, що востаннє «Динамо» грало проти американських клубів у 2004 році – в рамках товариського турніру La Manga Cup, який проходив у іспанській Ла Манзі, «біло-сині» зіграли внічию з «Даллас Берн» (2:2), поступилися «Нью-Йорк/Нью-Джерсі Метростарз» (2:3), а також програли «Сан-Хосе» у серії пенальті (5:6, основний час – 1:1).

Матч «Динамо» – «Нью-Інгленд Революшн» розпочнеться о 16:00 за київським часом. Матч покаже наш клубний YouTube-канал.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер