Представляємо суперника: «Сувон Самсунг Блу Вінгз» (Південна Корея)

Представляємо суперника: «Сувон Самсунг Блу Вінгз» (Південна Корея)

«Сувон Самсунг Блувінгз» у нинішньому році відзначає своє 20-річчя й не дивно, що перед командою стоїть завдання стати найсильнішою в Південній Кореї. У минулому сезоні «Сувон» посів друге місце, на десять очок поступившись тріумфатору «Чонбук Моторс». За неповні два десятиліття від дня заснування клуб спромігся завоювати чотири титули чемпіона Південної Кореї (у 1998, 1999, 2004 та 2008 роках), входячи за цим показником до п'ятірки найкращих команд країни. Двічі «Сувон» перемагав у Лізі чемпіонів АФК, головному клубному футбольному турнірі, який Азіатська конфедерація футболу проводить серед переможців та призерів чемпіонатів та володарів Кубків найрозвиненіших у футбольному відношенні країн Азії. Ці досягнення датовані 2001 та 2002 роками. У цих же роках «Сувон» став володарем Суперкубка Азії з футболу.

Другий рік команду очолює один із найкращих в минулому гравців Південної Кореї, учасник трьох чемпіонатів світу Сео Джун-Вон. Свого часу він п'ять років виступав за «Сувон Самсунг Блу Вінгз», а перейшовши на тренерську стезю, працював у клубі асистентом. Уболівальники «синіх» сподіваються з Джун-Воном здобути чемпіонство, на яке в Сувоні давно зачекалися.



З назви нескладно здогадатися, що головним спонсором суперника «Динамо» є всесвітньо відома компанія «Самсунг Електронікс». У розташованому в 30-ти кілометрах від Сеула Сувоні знаходиться дослідний центр провідних підрозділів «Самсунг Електронікс», і не дивно, що більшість співробітників компанії є шанувальниками рідного клубу. А підтримувати «Сувон» вельми комфортно – команда виступає на одному з найкращих стадіонів країни Suwon World Cup Stadium, що вміщує 43 959 глядачів. Арену, яку було побудовано саме під Кубок світу-2002, прийняла чотири матчі престижного турніру. До речі, середня відвідуваність домашніх матчів «Сувона» в чемпіонаті становить 19608 глядачів, це найкращий показник серед усіх учасників.

Із гравців, які виступають у «Сувоні», особливу увагу варто звернути на бразильця Сантоса Жуніора (на фото), який став у минулому сезоні з 14 голами найкращим бомбардиром чемпіонату Південної Кореї. У півзахисті виокремлюється гравець збірної Південної Кореї Ем Кі Хун. Основний воротар команди Чон Сон Рен також є гравцем національної збірної країни. У його кар'єрі був дивовижний епізод – забитий за молодіжну збірну м'яч зі штрафного з 85-ти метрів!



«Сувон Самсунг Блу Вінгз» передсезонну підготовку проводить на півдні Іспанії та вже встигнув зіграти один контрольний матч. 24 січня корейці перемогли китайський «Гуанчжоу» – 2:0.

Сезон для «Сувона» стартує дещо пізніше, ніж для «Динамо». Перший матч у Лізі чемпіонів АФК команда проведе 25 лютого, а старт у Кей-лізі (так у Південній Кореї називають місцевий чемпіонат) призначено на 8 березня.

Дивіться гру динамівців із корейським клубом у прямій відеотрансляції 27 січня на каналі Динамо Київ YouTube із 17:00.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер