Представляємо суперника: ФК «Відеотон» (Угорщина)

Представляємо суперника: ФК «Відеотон» (Угорщина)

Суперником команди Сергія Реброва виступить лідер чемпіонату Угорщини «Відеотон». Поєдинок відбудеться у футбольному центрі Марбельї, початок о 17:00 (час київський).

Незважаючи на те, що «Відеотон» було засновано в далекому 1941 році, його успіхи в національних турнірах пов'язані вже з новим тисячоліттям...

У 2011 році, саме до сімдесятирічного ювілею, клуб уперше в історії став чемпіоном Угорщини. А трохи раніше, в 2006 році, володарем національного Кубка. На сьогоднішній день ці два трофеї, плюс ще два Суперкубка Угорщини та три Кубка ліги, – головні досягнення на внутрішній арені. З міжнародних – вихід до фіналу Кубка УЄФА в сезоні 1984/85.

Уже цієї весни «Відеотон» має всі шанси вписати нову сторінку до своєї історії. Після 17-ти турів у чемпіонаті Угорщини команда впевнено лідирує, випереджаючи МТК, який іде другим, на вісім очок. Ще більше вражають показники «Відеотона» в проведених матчах. Команда забила 40 м'ячів, пропустивши лише шість!

Останні успіхи клубу пов'язують з іспанським тренером Хуаном Каррільйо Міланом, який очолив його в червні минулого року. Іспанський фахівець до цього три роки працював у команді асистентом тренера, добре знав можливості гравців та відразу почав показувати результат. Тут, до речі, вимальовуються паралелі з наставником «Динамо» Сергієм Ребровим.

Основним воротарем команди є ще один іспанець – 35-річний Хуан Калатаюд. У захисті надійністю відзначається Роланд Юхас, Паулу Вінісіус (Бразилія) та Стопіра (Кабо-Верде). У півзахисті виокремлюється капітан Дьордь Шандор та гравець збірної Угорщини Іштван Ковач. На вістрі атаки Неманья Ніколич (на фото), який у нинішньому чемпіонаті в 16 матчах забив 16 м'ячів.



Пауза в чемпіонаті Угорщини за тривалістю приблизно схожа на українську, в її рамках «Відеотон» уже провів чотири контрольних поєдинки:

25.01.2015. «Відеотон» - УД «Сан Педро» (Іспанія) - 5:1

29.01.2015. «Відеотон» - «Мюнхен 1860» - 0:2

08.02.2015. «Відеотон» - «Сувон Самсунг Блувінгз» - 1:3

11.02.2015. «Відеотон» - «Локомотив» - 0:1

Що цікаво, з двома із чотирьох суперників «Відеотона» зустрічалося й «Динамо». І результати в них були прямо протилежними. Кияни перемогли «Мюнхен 1860» 2:0 та «Сувон Самсунг Блувінгз» 1:0. Старт у чемпіонаті Угорщини, так само як і в «Динамо» в Україні, у «Відеотона» призначено на перший день весни.

Три роки тому, 25 січня 2012 року, «Динамо» та «Відеотон» уже зустрічалися на іспанській землі в рамках турніру Football Impact CUP 2012. Кияни тоді впевнено перемогли 5:0, м'ячі забивали Мілевський (двічі), Шевченко, Бетао та Ескобар.

Поєдинок «Динамо» – «Відетон» можна буде подивитися в прямій трансляції на каналі Динамо Київ YouTube.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер