Представляємо суперника: «Вікторія» (Пльзень, Чехія)

Представляємо суперника: «Вікторія» (Пльзень, Чехія)

Черговий суперник «біло-синіх» на зборі в Іспанії має довгу історію, чотири роки тому відсвяткувавши столітній ювілей. У клуба були як періоди забуття, так і яскраві сторінки. Що характерно, останні відносяться до новітньої історії. За період виступів у часи Чехословаччини «Вікторія», як на той період носила назву ТІ «Шкода», відзначилася лише виходом до фіналу національного Кубка. Цим успіхом команда зобов'язана дебютною участю в Кубку Кубків УЄФА. У першому раунді команді з Пльзеня протистояла німецька «Баварія», яка за сумою двох зустрічей виграла 7:1. Наступної участі в єврокубках шанувальники «червоно-синіх» чекали довгих 39 років.

2003 рік вважається початком нової епохи для «Вікторії». Команда знайшла серйозного спонсора, змогла стабілізувати склад, провести реконструкцію стадіону. У 2011 році «Вікторія» вперше у своїй історії стала чемпіоном Чехії (роком раніше вперше виграла Кубок Чехії). Також цього року клуб вперше вийшов до групового етапу Ліги чемпіонів. Посівши третє місце в групі, «Вікторія» забезпечила путівку до 1/16 Ліги Європи, де програла німецькому «Шальке 04».

За два сезони «Вікторія» знову стала чемпіоном Чехії, увійшовши до числа чотирьох найбільш титулованих клубів країни (тут беззаперечне лідерство у столичної «Спарти»). Команда знову пробилася до групового етапу Ліги чемпіонів 2013/14, де посіла третє місце, в шести матчах здобувши лише одну перемогу, над російським ЦСКА, та випередивши росіян за додатковими показниками. Пльзенці вийшли до 1/16 фіналу, де за сумою двох матчів переграли донецький «Шахтар» (1:1 у Чехії та 2:1 у Донецьку), але припинили боротьбу вже після 1/8 фіналу, поступившись французькому «Ліону» (3:5 за сумою двох матчів). У минулому сезоні «Вікторія» посіла в чемпіонаті Чехії друге місце, отримавши путівку до Лігу Європи. У ній команда виступила вкрай невдало, в третьому раунді кваліфікації поступившись румунському «Петролул» із загальним рахунком 2:5.

Неймовірно цікава боротьба за золоті нагороди буде в чемпіонаті Чехії й у нинішньому сезоні. Після 16-ти турів підопічні Мирослава Коубека (на фото) на першому місці, на одне очко випереджаючи «Спарту».

Трохи нижче, відстаючи на п'ять пунктів, розташувався «Яблонець». Із початку нинішнього сезону «Вікторію» очолює Мирослав Коубек, першочерговим завданням якого є повернення до Пльзеня чемпіонського трофею.

Кістяк команди практично повністю складається з чеських гравців. Але воротар - громадянин сусідньої країни. 30-річний Матуш Козачик є основним голкіпером збірної Словаччини, відігравши всі чотири матчі у відбірковому турнірі Євро-2016, у тому числі й з Україною в Києві.

Провідні захисники: Давид Лімберські та Франтишек Райторал, дворазові чемпіони Чехії, гравці національної збірної Чехії. У середній лінії в нинішньому сезоні доволі успішно виступає Вацлав Піларж, який у клубі на правах оренди. На провідних ролях учасник Євро-2012 у складі Чехії Даніель Коларж.

Головна ударна сила та найкращий бомбардир «Вікторії» в нинішньому чемпіонаті (п'ять м'ячів у 16 іграх) Станіслав Тецль (на фото).



У період зимової паузи в чемпіонаті Чехії «Вікторія» вже встигла провести шість контрольних матчів із восьми запланованих. Ось їхні результати:

10.1.2015. «Вікторія» - «Тачов» (Чехія) - 3:1

14.1.2015. «Вікторія» - «Домажліце» (Чехія) - 3:1

19.1.2015. «Вікторія» - «Ганновер» (Німеччина) - 0:1

24.1.2015. «Вікторія» - «Легія» (Польща) - 1:2

31.1.2015. «Вікторія» - «Нюрнберг» (Німеччина) - 3:2

07.2.2015. «Вікторія» - «Сувон Самсунг Блу Вінгз» (Південна Корея) - 2:0

Чотири перемоги проти двох поразок – такий їхній підсумок.

10 лютого «Вікторія» зустрінеться з ФК «Динамо» (Київ), а заключний поєдинок перед стартом у другій частині чемпіонату Чехії зіграє 14 лютого проти російського «Краснодара».

Цей поєдинок, як і всі спаринги нашого клубу в Іспанії, можна буде подивитися в прямій відео трансляції на каналі Динамо Київ YouTube.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер