Представляємо арбітра матчу «Динамо» – «Баварія»: Халіл Умут Мелер

Представляємо арбітра матчу «Динамо» – «Баварія»: Халіл Умут Мелер

Поєдинок між київським «Динамо» та мюнхенською «Баварією» обслуговуватиме бригада арбітрів із Туреччини на чолі з 35-річним Халілом Умутом Мелером. На матчах турецької Суперліги працює з 2015 року, з 2017-го – арбітр ФІФА.

За цей час уродженець Ізміра одного разу вже перетинався з нашою командою в єврокубках – турецький рефері зафіксував домашню для «біло-синіх» нічию (1:1) із датським «Копенгагеном» у груповому турнірі Ліги Європи-2019/2020, «нагородивши» чотирьох динамівців попередженнями - Сидорчука, Вербича, Кедзьору та Бєсєдіна.

Окрім цього, Денис Гармаш, виступаючи в Туреччині, також перетинався з рефері. У сезоні-2019/2020 «Ризеспор» поступився на виїзді «Анкарагюджю» (1:2), а гол у складі гостей забив якраз Денис.

Серед найбільш значимих матчів у кар’єрі арбітра – робота на фінальному турнірі чемпіонату Європи U17 у 2018 році (три матчі групової стадії, у тому числі два за участі збірної України з великою групою динамівців у складі, та фінал), Суперкубок Туреччини-2019 між «Галатасараєм» та «Акхісар Беледієспором» (1:0), а також фінальний турнір чемпіонату Європи U21 у 2021-му (два матчі групової стадії).

Перед поїздкою до Києва арбітр відпрацював на турецькому Ель Класіко між «Галатасараєм» та «Фенербахче» (1:2), в якому показав десять попереджень та вилучив одного футболіста.

Матч між «Динамо» та «Баварією» стане для Мелера лише третім в основній сітці Ліги чемпіонів, який він обслуговуватиме. Загалом же турецький рефері провів уже 45 поєдинків під егідою УЄФА. У нинішньому місяці в його активі вже було два міжнародних матчі - між «Лестером» та «Спартаком» у Лізі Європи та Бельгія - Естонія в рамках відбору на ЧС-2022.

Нагадаємо, що матч «Динамо» – «Баварія» відбудеться у вівторок, 23 листопада, у Києві на НСК «Олімпійський», початок – о 19:45.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер