Представляємо арбітра матчу «Динамо» – «Фенербахче»: Гленн Нюберг

Представляємо арбітра матчу «Динамо» – «Фенербахче»: Гленн Нюберг

Поєдинок між київським «Динамо» та турецьким «Фенербахче» обслуговуватиме бригада арбітрів із Швеції на чолі з 33-річним Гленном Нюбергом.

Уродженець міста Сетер почав займатися футбольним арбітражем у 2008 році, з 2013-го працює на поєдинках шведського елітного дивізіону Аллсвенскан, з 2016-го перебуває у списках арбітрів ФІФА, маючи наразі першу категорію.

За цей час скандинав не перетинався ані з «Динамо», ані з жодною іншою українською командою. Дебютним поєдинком для Нюберга в єврокубках став матч першого кваліфікаційного раунду Ліги Європи-2016/2017 між сербською «Слободою» та ізраїльським «Бейтаром» (0:0).

Минулого сезону швед працював у всіх трьох єврокубках – кваліфікації Ліги чемпіонів, груповому етапі Ліги Європи та плей-оф Ліги конференцій, а також у кваліфікації Євро-2023 (U21) та Лізі націй. Загалом протягом сезону-2021/2022 провів 24 матчі на всіх рівнях, у яких показав 80 попереджень (у середньому – трохи більше трьох за гру), вилучив п’ятьох футболістів та призначив 7 пенальті.

Поки найвищим досягненням у кар’єрі Нюберга є робота у фінальному турнірі молодіжного чемпіонату Європи, що пройшов у 2021 році в Угорщині та Словенії. На Євро-2021 (U21) швед був головним рефері двох матчів групового етапу, а також півфіналу між Іспанією та Португалією (0:1).

Нагадаємо, що матч «Динамо» – «Фенербахче» відбудеться у середу, 20 липня, у Лодзі на Stadion Miejski im. Wladyslawa Krola, початок – о 21:00.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер