Представляємо арбітра матчу «Рейнджерс» - «Динамо»: Марко Гвіда

Представляємо арбітра матчу «Рейнджерс» - «Динамо»: Марко Гвіда

Матч-відповідь 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів між шотландським «Рейнджерс» та київським «Динамо» довірено обслуговувати італійській бригаді арбітрів на чолі з 43-річним Марко Гвідою.

Марко народився 7 червня 1981 року у легендарному місті Помпеї.

Став працювати арбітром з 15 років в нижчих регіональних лігах, поки наприкінці сезону 2002/03 не був включений в італійську Серію D, де судив наступні чотири роки. Наприкінці сезону 2006/07 підвищився до Серії C, а у червні 2009 року був включений до списку арбітрів Серії А та Б. Таким чином, з 2010 року Гвіда працює на поєдинках італійської Серії А, а з 2014-го є арбітром ФІФА та входить до елітної категорії.

Дебютував на міжнародній арені Гвіда в липні 2014-го, відсудивши поєдинок кваліфікації Ліги Європи між болгарським «Ботевом» та австрійським «Санкт-Пельтеном». А у жовтні 2018 року дебютував на груповому етапі Ліги Європи в матчі другого туру між «Русенборгом» та «РБ Лейпцигом».

У квітні 2024 року Гвіда був обраний судити матчі фінальної частини Євро-2024 у Німеччині. У двох поєдинках групового етапу Португалія - Чехія (2:1) та Франція - Польща (1:1) він показав 8 жовтих карток.

Минулого сезону італієць був головним арбітром на 5 матчах Ліги чемпіонів, у яких показав 17 попереджень. Має репутацію арбітра-ліберала.

За свою кар’єру Марко одного разу вже перетинався з київським «Динамо». Наприкінці вересня 2021 року на груповому етапі Ліги чемпіонів за його суддівства кияни на виїзді поступилися мюнхенській «Баварії» з рахунком 0:5.

Нагадаємо, матч «Рейнджерс» - «Динамо» відбудеться у вівторок, 13 серпня, у шотландському Глазго на стадіоні «Хемпден Парк», стартовий свисток рефері пролунає о 21:45 за київським часом.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер