Представляємо арбітра матчу «Ренн» – «Динамо»: Хосе Марія Санчес

Представляємо арбітра матчу «Ренн» – «Динамо»: Хосе Марія Санчес

Комітет арбітрів УЄФА призначив головним арбітром на матч 3-го туру групового турніру Ліги Європи між французьким «Ренном» та київським «Динамо» іспанця Хосе Марію Санчеса.

Уродженець Лорки (регіон Мурсії) народився 3 жовтня 1983 року, відсвяткувавши кілька днів тому своє 39-річчя. Економіст за основною професією, Хосе Марія розпочав свою суддівську кар'єру в 17-річному віці, а на професійному рівні працює з 2005 року, будучи задіяним на матчах Терсери.

Шлях до другого дивізіону, Сегунди, зайняв шість років, на матчах якої Санчес працював із 2011-го по 2015-й, після чого йому довірили судити поєдинки Примери. Вперше на матч елітного іспанського дивізіону Хосе Марію було призначено 29 серпня 2015 року, де він відпрацював на грі між «Реал Сосьєдадом» та хіхонським «Спортингом» (0:0). А вже в 2017-му йому довірили працювати на матчі-відповіді за Суперкубок країни між «Реалом» та «Барселоною» (2:0).

У тому ж році Санчес отримав категорію ФІФА, а в липні відпрацював на дебютному поєдинку в єврокубках, у якому в рамках другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи зустрічалися словацький «Тренчин» та ізраїльський «Бней-Єгуда». А у березні 2019-го він отримав призначення на перший у кар'єрі поєдинок між національними збірними, зафіксувавши перемогу Аргентини над Венесуелою в товариському поєдинку. Також у суддівському досьє іспанця значиться робота на жіночому ЧС-2019, який проходив у Франції, в якості відеоасистента арбітра.

За роки своєї суддівської кар'єри Санчес не перетинався із київським «Динамо». Та й узагалі з українською командою зустрічався лише одного разу, зафіксувавши мінімальну перемогу «Шахтаря» над «Маккабі» з Тель-Авіва (1:0) у матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи-2020/2021.

Додамо, що цього сезону Хосе Марія відпрацював на восьми матчах на внутрішній та міжнародній арені, в яких показав 24 жовті картки (у середньому – три за гру), при цьому футболістів із поля не вилучав та пенальті не призначав.

Нагадаємо, що матч «Ренн» – «Динамо» пройде в четвер, 6 жовтня, в Ренні на стадіоні «Роазон Парк», початок – о 22:00 за київським часом.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер